CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Bolu Halkı ile sürekli istişare içinde olduğunu dile getirerek Bolu halkının neden Alaaddin Yılmaz'ın sürekli başkan yardımcısı değiştirdiğini sorduğunu dile getirdi. Bu anlamda geriye dönük 10 yıla bakıldığında değişen başkan yardımcıların sayısını kendinin bile hatırlayamadığını vurguladı ve Yılmaz'ın belediye bütçesinden elini çekmesi gerektiğini söyledi.
Özcan ayrıca, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın, CHP Belediye Başkan Adayı için vekilin adayı” şeklindeki söylemlerini eleştirdi. Özcan Aday hepimizin adayı, CHP'nin adayı, Bolu halkının adayı ve aynı zamanda benim adayım. Aynı zamanda il başkanı, ilçe başkanı ve genel merkezinin adayı” dedi.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan şunları aktardı: Geriye dönük olarak baktığımda o kadar çok başkan yardımcısı olmuş ki sayısını ben bile hatırlayamıyorum. Eminim Alaaddin Yılmaz da bilmiyordur. Bir de Alaaddin Yılmaz da şöyle tuhaf bir alışkanlık var; Bolu'da doğan ya da Bolu'da yaşayan hiç fark etmez insanlara bir türlü güven duymuyor. İlla dışarıdan başkan yardımcı getirecek, illa Bolu'yu bilmeyen tanımayan insanları başkan yardımcı yapacak. Böyle bir alışkanlığı var. Bir de Alaaddin Yılmaz'da Bolululara karşı ve Bolu'da yaşayan insanlara, esnaflara karşı. Hemen hemen belediyenin yaptığı hiçbir işi Bolulu bir iş adamına yaptırmıyor. Bolulu bir tüccara yaptırmıyor. Bolu'daki esnaftan doğru dürüst alışveriş yapmıyor. İlla dışarıdan birilerini getirecek, onları zengin edecek. Belediyenin yaptığı işlerin tamamını dışardan gelen müteahhitler yapıyor. Hatta bastırdığı broşürleri bile Bolu'da bastırmıyor. Bolu'daki esnafın cebine 3 kuruş para girecek diye aklı çıkıyor. Çözebilmek mümkün değil. Birde şunu da söylemek lazım; seçime şurada kaldı bir hafta. Alaaddin Yılmaz'ın gözü bir türlü doymadı. Hala belediye bütçesinden seçim kampanyasını finanse etmeye devam ediyor. Hala benim su paramla, vatandaş Ahmet'in emlak vergisi ile esnafımızın ödediği verilerle, harçlarla kampanya yürütmeye devam ediyor. Bugün Sağlık Mahallesi'ne belediyenin TIR'ını çekmiş hiç utanmadan, hiç sıkılmadan hala kendi propagandasını yaptıracağım diye bir caba içerisinde. Tabi bunu hem üzülerek izliyorum bunu, çünkü Türkiye'de hiçbir belediye başkanı son 10 gün içerisinde bunu yapmıyor, hem de gülerek izliyor. Alaaddin Yılmaz 10 yıldır başkan şimdi kapılara gidip harıl harıl dert anlatma peşinde. Harıl harıl seçim asfaltı atma peşinde. Yazık günah. Günü kurtarabilmek için 3 santimlik asfaltlar atıyorsun. Bu asfaltlar 3 gün sonra yeniden bozulacak ve yine Boluluların parası ile buralara asfalt atılmak, altyapı yapılmak zorunda kalınacak. Sen 10 yıl boyunca yat, son 10 yılın 2 yılını yurt dışında geçir, şimdi seçim geldi baktı kaybediyor telaşla bir şeyler yapmaya çalış. Ama bunu Bolulular görmüyor zannetmesin. Ben diyorum ki Alaaddin Yılmaz'a Bolu'ya daha fazla zarar verme. Son bir hafta geldi, emeklilik tarihi belli oldu. O yüzden böyle panik halinde saçma sapan işler yapıp Boluların cebinden ikinci kez, üçüncü kez paraların çıkmasını sağlama. Birde yeter artık belediyenin bütçesinden şu elini bir çek. Mert bir şekilde bari son bir hafta kendi cebinden para harca. Yazık günah ben helal etmiyorum.
“ADAY BOLULULARIN ADAYI”
Özcan ayrıca, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın, CHP Belediye Başkan Adayı için vekilin adayı” şeklindeki söylemlerini eleştirdi. Özcan Aday hepimizin adayı, CHP'nin adayı, Bolu halkının adayı ve aynı zamanda benim adayım. Aynı zamanda il başkanı, ilçe başkanı ve genel merkezinin adayı” dedi. Özcan; Bolu'daki CHP'liler oy vererek o adayı seçtiler. Ama Alaaddin Yılmaz'ı kimin seçtiği bile belli değil. Şurada bir sandık koydular sonu