Eğitim-öğretim konusunda özverili çalışan ve bu konuda takdir toplayan çocukların çok sevdiği Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi, geçen sene ilk kez gerçekleştirdiği Yaz Kuran Kursu'na bu yılda devam ediyor. İlçe Müftülüğü ile işbirliği içerisinde yürütülen kurs, 9-14 yaş aralığında 25 kız öğrenci ile bu hafta başladı.

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi'nde; Eğitim-öğretim döneminde değerler eğitimi, İngilizce, matematik, kütüphane ve güvenli internet ile eğitim öğretim vermenin yanı sıra, geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen yaz Kur'an kursu eğitimi bu yılda devam ediyor. Yaz tatilinde de çocuklar için velilerden gelen talep doğrultusunda Kuran Kursu açarak eğitim veren Bilgievi, çocuklara ne denli değer verdiğini gösteriyor. Açılan kurslarda ve bu hafta başlayan Kur'an Kursu'nda amaç çocukların Kuran-ı Kerim'i öğrenerek, hem dini bilgilerini geliştirmeleri, hem de bilgisayar sınıfını ve kütüphaneyi kullanabilmeleri hedefleniyor.

İlçe Müftülüğünden görevlendirilen Kuran kursu öğreticisi ile Bilgievi öğretmeni tarafından verilen dersler hafta için her gün saat 9 ile 13.30 arasında gerçekleşiyor. İlerleyen haftalarda havaların durumuna göre Esentepe mesireliğinde aktiviteler, yüzme havuzunda yüzme kursları verilmesi de planlanıyor. Geredemedyatakip