Bolu'nun Müstakimler köyü mevkiine yapılması planlanan katı atık bertaraf sisteminin BEKAB yönetim kurulunda oy çokluğu ile ret edilmesinin ardından ilçe belediyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görüşmeler gerçekleştirecek.

Özel Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Geçtiğimiz günlerde Bolu merkeze bağlı Müstakimler köyü mevkiine, katı atık bertaraf sisteminin yapılmak istenmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Tesise karşı muhtarlar tepki gösterirken, Bolu İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliği (BEKAB) yönetim kurulu toplantısında tesisin kurulması oy çokluğu ile ret edildi.

BEKAB'ın toplantısının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise belediye meclisinde konu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan Mengen, Taşkesti, Yeniçağa, Gerede ilçelerine vahşi depolama yapmaları nedeniyle ceza gelebileceğini ve tesis konusunda bir ortak yol bulunamaması halinde BEKAB'ın başkanlığından istifa edeceğini belirtti.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI BAKANLIK YOLUNDA

Edinilen bilgiye göre, tesis konusunda bir çözüm elde etmek amacıyla ilçe belediye başkanları, Ankara'ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görüşmeler gerçekleştirecek. Eski başkan Alaaddin Yılmaz döneminde, Güney Koreli bir şirket ile imzalanan anlaşma nedeniyle Bolu Belediyesi'nin çöp gönderememesi yüzünden şirketlerin istediği atık miktarı sağlanamıyor. İlçe belediye başkanları ise yapacağı görüşmelerde bu konuyu gündeme getirerek bakanlıktan destek isteyecek. Bakanlıktan gelecek cevaba göre ilçe belediyeleri kendi katı atık bertaraf etme tesislerini kuracaklar yada Müstakimler köyüne yapılması planlanan tesis için destek alacaklar. Görüşmelerden gelecek olan sonucun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı öğrenildi.