Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun Türkiye ve dünyanın gözde kentlerinden biri olması için çalıştıklarını söyledi.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, 2012 yılında birçok projenin hayata geçirildiğini ifade ederek, alt ve üst yapı çalışmaları hızlı şekilde devam ettiğini, çalışmaların tamamlanmasının ardından kentin yeni bir görünüme kavuşacağını anlattı.
Bolu'nun çevresinin ormanlarla kaplı olduğunu anımsatan Yılmaz, Allah'ın cömertçe bahşettiği doğal güzelliklerin arasında Bolu'nun da daha güzel bir görünüme kavuşması lazım. Bunun için Yeşil Çatı Projesi başlattık. Bu projeyle kentin yeşillenmesini sağlayacağız” diye konuştu.
Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı'nın belediyeye devredilmesinin ardından göl çevresinde yoğun çalışma başlatıldığını belirterek, Gölcük, bize devredilmeden önce göl çevresinde bulunan çöpler temizlenmiyordu. Biz ilk etapta temizlik sorununu çözdük ve şuan göl çevresinde çöp görmeniz mümkün değil. Tuvaletlerin bakımını yaptık. Kış aylarında vatandaşlarımızın üşümeden piknik yapabilecekleri kapalı alanlar yapıldı. Gölde bulunan sazlıklar temizlendi, göle başka bir güzellik kattık. Atıl durumda bulunan tesisleri faaliyete geçirdik ve tatilcilerin hizmetine sunduk. Bazı bölgelerde çimleme çalışması yaptık. Bunları yaparken doğaya zarar vermeden, doğanın dengesini bozmadan yaptık” dedi.
2013 yılında da çalışmaların yoğun şekilde devam edeceğini ifade eden Yılmaz, Biz her şeyi Bolu'nun geleceği, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bolu'nun Türkiye ve dünyanın gözde kentlerinden biri olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.