Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu kamuoyunda ‘paralel devlet yapılanması'na yakın olarak bilinen bazı işadamlarının görev aldıkları sivil toplum kuruluşlarından istifa etmeleri ile ilgili bir gazetecidnin sorusu üzerine yaptığı değerlendirmelerin çarpıtıldığını belirterek, İbadet, ticaret, ihanet üçgenine karşı duruşumuz başka yerlere çekilemeyecek kadar nettir. Dolayısıyla, şahsımı yıpratmaya yönelik, Bolu'daki bazı istifalarla ilgili yaptığım bir değerlendirmeyi çarpıtarak başka platformlara taşıyan, gerçeği zorlayan yorumlara ve değerlendirmelere ulaştırmaya çalışan zihniyetleri şiddetle kınıyorum” dedi.

Bazı iş adamlarının istifaları sonrası yaptığı açıklamaların kasıtlı olarak bazı kesimler tarafından çarpıtıldığını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan sert açıklama geldi. Yılmaz, Bu haberler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beni, Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimiyle, tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bir çete” üzerinden karşı karşıya getirmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Boş yere uğraşmasınlar, bu haberlerle, zorlama başlıklara hiçbir yere varamazlar. Başarılı olamazlar” diyerek yayınlanan haberlere sert tepki gösterdi. AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan, ‘ilk günkü aşkla' AK Parti'ye, ülkeye ve Bolu'ya hizmet eden şahsımla ilgili bu yorum ve başlıklar, art niyetli, tamamen beni yıpratmaya yöneliktir. Alaaddin Yılmaz'dan rahatsız olanlar, paralel yapıya yönelik yaptığım uyarıları başka bir mecraya taşımaya çalışmaktadır. Bu zihniyetlerle yıllardır mücadele eden biri olarak, bu tarz çirkin siyasi oyunlara her zaman karşı koydum, bundan sonra da karşı durmaya devam edeceğim” diye konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, Yerel ve genel seçimler öncesi bazı ortamlarda Bolu'da paralel yapıya yakın isimlere sert uyarılarda bulundum. Onlara, ‘Bugüne kadar AK Parti ve bu devlet sayesinde iş yaptınız, önemli noktalara geldiniz. Artık karar verme zamanınız geldi. Bu devleti yıpratmaya çalışan bir terör örgütünün içinde yer almaya devam etmeyin. Tercihinizi hemen yapın, ya devletin yanında olun ya da terör örgütünün. Kendinize gelin, doğruyu bulun' dedim. Bu yaklaşımımı ve uyarımı mevcut konjonktürü kullanarak başka yerlere çekmeye çalışmak çok ucuz ve art niyetli bir yaklaşımdır” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, Bolu'da AK Parti'ye ve kendisine muhalif olan bazı yerel medya kuruluşlarının bu konuda yaptıkları basit polemikleri ve kelime oyunlarını anlayabildiğini vurgulayarak, Benim üzüldüğüm ve anlayamadığım konu, bizim anlayışımıza yakın bazı medya kuruluşlarının benimle hiç konuşmadan, görüşümü almadan bu haber ve yorumu sayfalarına taşımaları” değerlendirmesinde bulundu. Biz hem Gezi hem de 17-25 Aralık süreçlerinden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti sayesinde çıktık. Tayyip Bey gibi güçlü bir dünya liderimiz olmasaydı, paralel devlet yapılanmasının başarıya ulaşması içten bile değildi. Onun ileri görüşü, dirayetli ve güçlü duruşu nedeniyle bu badireleri atlattık. Allah onu başımızdan eksik etmesin” şeklinde görüşlerini dile getiren Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

BU TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEYE DEVAM ETMEKTEDİR

Paralel devlet yapılanması bu ülkenin şu anda en büyük sorunlarından biridir. Hükümetimiz her platformda bu terör örgütü ile mücadeleye devam etmektedir. Er ya da geç bu yapılanma çökertilecektir. Bolu'da bu yapılanmaya yakın olan isimler var. İş adamları var, bürokratlar var. Onlara bu yapının içinden çıkmaları için hem yerel seçimler öncesinde hem de genel seçimler öncesi uyarılarda bulundum. Bu görüş ve düşüncelerimi de her platformda dile getirdim. Ancak onlar bu uyarılarıma rağmen bu ihanet çetesi paralel yapılanmanın içinde yer almaya devam ettiler. Seçim sürecinde de sahada yaptıkları çalışmalarla da ihanetlerini sürdürdüler.

BU YOLDA MAKAS DEĞİŞTİRDİLER

Biz yıllar önce çok zor koşullarda AK bir yolculuğa çıktık. Bu ülkenin geleceğini aydınlığa kavuşturmak için zorlu yollardan geçtik. Her türlü vesayete karşı çıktık. Bu yolda yürürken bugün paralel yapılanmanın içinde olan bazı gruplarda vardı. Onlar bu yolda makas değiştirdiler. Kendi çıkarları için bu ülkeye zarar veren başka yollara girdiler. Öyle bir noktaya geldiler ki bu ülkenin ulusal güvenliğine tehdit oluşturmaya çalıştılar. Bunların bir bölümü yaptıklarının hesabını veriyor. Er ya da geç hepsi yaptıklarının hesabını verecektir. Ne paralel devlet yapılanması ne de benim söylediğim sözleri çarpıtarak başka noktaya çalışanlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Tekrar ve önemle vurgulamak isterim ki, tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bir çete” üzerinden beni Sayın Cumhurbaşkanı ile karşı karşıya getirmeye çalışmak; ucuz, zorlama bir siyaset oyunudur. Buradan bana zarar vermeye çalışacağını sananlar çok yanılır.

İBADET, TİCARET, İHANET ÜÇGENİNE KARŞI DURUŞUMUZ NETTİR

Alaaddin Yılmaz'ın AK Parti aşkını, bu ülkeye çok büyük hizmetleri olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini, saygısını bu tarz siyasi şovlara alet etmesinler. Biz enerjimizi ve zamanımızı bu ülkeye, Bolu'ya hizmet etmeye harcıyoruz. İlk günkü aşkla, durmadan da yola devam edeceğiz. İbadet, ticaret, ihanet üçgenine karşı duruşumuz başka yerlere çekilemeyecek kadar nettir. Dolayısıyla, şahsımı yıpratmaya yönelik, Bolu'daki bazı istifalarla ilgili yaptığım bir değerlendirmeyi çarpıtarak başka platformlara taşıyan, gerçeği zorlayan yorumlara ve değerlendirmelere ulaştırmaya çalışan zihniyetleri şiddetle kınıyorum. Hizmetlerimizden ve icraatlarımızdan rahatsız olanları doğru yola davet ediyorum. Hedef, ülke çıkarlarına hizmet etmek olsun.” Haber Merkezi