Bolu Belediyesi'ne yeni alınan iki adet karla mücadele aracının tanıtımı yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu tarafından tanıtımı yapılan araçlar, kar olmadığında damperli araç olarak da kullanılabilecek.
Bolu Belediyesi'nin araç parkı her geçen gün güçleniyor. Son olarak alınan iki adet karla mücadele aracı ile kış aylarında zorluk çekmeyecek olan Bolu Belediyesi, bu araçları damperli araç olarak diğer zamanlarda da kullanabilecek.
Araçların tanıtımını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi'ne alınan karla mücadele araçları İller Bankasından alınan kredi ile temin edildi. Alınan karla mücadele araçlarının yatırım tutarı 435 bin TL. Bu araçların alımında yatırım teşvik belgesinden yararlanıldığından araçlara KDV %18 KDV ödemesi yapılmadan çok daha uygun fiyata alımı sağlandı” diye konuştu.
Karla mücadele araçlarının özellikleri hakkında da bilgiler veren Davarcıoğlu, şunları söyledi; Araçlar küreme esnasında da önlerine çıkabilecek baca kapakları ve zemine zarar vermemek için katlanabilir yay sistemine sahip olarak donatılmış durumda. Tuz serme sistemi de elektronik olarak ayarlanabiliyor. Ayrıca karla mücadele çalışmaları sona erdiğinde üzerindeki kar bıçakları sökülerek damperli kamyon olarak da kullanılabilecek. Bir diğer özellik ise tek çeker olan kamyonların aksine araçlar dört tekerden güç alarak çalışmalarını her türlü doğa şartlarında sürdürebilecekler. Araçlar 3 kar küreme bıçağı, 7 m3 kapasiteli de tuz serme sistemine sahip. Karla mücadele kamyonları 2013 model olup 14 m3 damperli kasaya sahipler. Araçlar 6X4 özellikte olup her türlü zor durumda çalışabilecek durumdalar. Araçlarda ayrıca şanzıman ve motor tahrikli iki adet pistonlu hidrolik pompa mevcut.”