AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, yaptığı basın açıklaması ile Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı olan mevcut Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın yönetiminde geçen 10 yıllık çalışmaları değerlendirdi. Esen, açıklamasında, Bolu'nun son 10 yılda yaşanılabilir kent olma noktasında büyük yol kat ettiğini belirterek, Halkımıza faydalı olacak öyle çok iş, öyle çok hizmet yapıldı ki, bunları bir kalemde anlatabilmek elbette mümkün olmuyor” diye konuştu.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, parti binasında, Bolu Belediyesi tarafından son 10 yılda gerçekleştirilen çevre yatırımlarını değerlendirdi. Yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı basın toplantısında konuşan Esen, Bilindiği gibi siyasetin bir hizmet aracı olduğundan hareketle bundan önce biz Ak Partili Bolu Belediyesinin hizmetlerini anlatmaya devam edeceğimizi bildirmiştik. Bu hizmetleri anlatırken kısım kısım anlatmak durumunda kalıyoruz. Bolu, son 10 yılda yaşanılabilir kent olma noktasında büyük yol kat etmiştir. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” anlayışı ile halkımıza faydalı olacak öyle çok iş, öyle çok hizmet yapıldı ki, bunları bir kalemde anlatabilmek elbette mümkün olmuyor. Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü'nün geçtiğimiz günlerde söylediği gibi Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” anlayışı ile belediyemiz laf değil, boş vaat değil, iş ve hizmet üretiyor. Zaten belediyemizin yapmış olduğu hizmetler de halkımızın gönlündeki yerini çoktan almış durumdadır. Ben bugün burada sadece çevre yatırımlarımızdan bahsedeceğim ve öne çıkan projelerimize değineceğim.” diye konuştu.
Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;
KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA ALANI
Şehrimize ve geleceğimize değer veriyoruz! Avrupa normlarında oluşturduğumuz bu alan ile Bolu ovasındaki büyük bir çevre kirliliğinin önüne geçtik.
MODERN ÇÖP AYRIŞTIRMA MERKEZİ
102 bin ağacı kesilmekten kurtardık! Yıllık ortalama 6 bin ton kâğıt ve karton toplayarak 102 bin ağacın kesilmesini önlüyoruz. Ayrıca ortalama yıllık 1500 ton plastik, 220 ton metal toplayarak olası çevre kirliğinin de önüne geçiyoruz. Avrupa standartlarındaki Ayrıştırma Merkezimizde geri dönüşümü mümkün olan çöpleri ayrıştırarak ekonomiye kazandırıyoruz… Günlük 350 ton çöpü ayrıştırabiliyoruz.
KATI ATIK DEPONİ GAZINDAN ENERJİ ÜRETİM MERKEZİ
Çöpten elektrik üretebilen ender belediyelerden biriyiz. Bu proje, Bolu ölçeğindeki bir şehir için ‘Türkiye'de gerçekleştirilmiş ilk proje' olma özelliğini taşıyor… Güney Kore Firması-CEV işbirliğiyle kurulan Katı Atık Depo Gazından Enerji Üretim Tesisi'nden, elde edilen metan gazı ile elektrik üretiyoruz. Şu anda kapasitesi 1,5 megavat saat olan tesisle 1000 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretiyoruz. Önümüzdeki süreçte, kapasitemizi 10 katına çıkararak yenilenebilir enerji kullanımı ile doğal kaynaklarımızın korunmasına olan katkımızı artıracağız.
DİĞER ATIKLARIN AYRI TOPLANMASI
Çevreye zararlı atıkları ayrı topluyoruz... Ortalama yılda 1 ton pil ve atık yağ toplayarak milyonlarca litre suyun ve binlerce metrekare toprağın zehirlenmesini engelliyoruz. Uluslararası verilere göre 1 adet kalem pil 4 metrekare toprağı kirleterek kullanılmaz hale getiriyor, yine bir kurşun oksit pil 800 bin litre suyu kirletiyor.
DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI
Bolu'yu doğalgaza kavuşturduk! Bolu'nun yıllardır özlemle beklediği doğalgazı şehrimize getirdik… Bolu da şehir içi doğalgaz döşeme ve dağıtım çalışmaları hızla devam ed