BELEDİ - YE
Başbakan Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumunda hitap ederken, imar uygulamaları konusunda Belediye Başkanlarını uyardı. Demek ki imar uygulamalarında AK Partiyi rahatsız eden uygulamalar var ki; "Bazı belediye reislerinin elinde Türkiye'nin şehirlerinin harap olduğunu" belirten Sn. Başbakan bazı belediyelerde de planlarla oynandığını belirterek "Şu anda plan notlarıyla emsallerle oynayanlar var. Belediyelerin içinde bunu görüyorum.Ak Parti olarak 3 emsal azami ilkemiz olmalı.Plan notlarıyla oynayarak siz bunu 7'ye, 6'ya çıkarıyorsanız tarih sizi affetmez, bu millet sizi affetmez. Asla bunlarla oynama noktasına girmeyin." dedi. Birilerinin kulakları çınlamıştır mutlaka.
İçişleri Bakanlığı müfettişleri Belediyemizde bir inceleme için bulunduklarını basından takip ettim.Eğer bu müfettişlerimiz bi hakkın görevlerini yerine getirirlerse sonuç hem Ak Parti için hem de bu partiye bel bağlayıp oy veren Bolu halkı için devlete olan güveni arttıracaktır. Zaten Başbakanımızda bu konuya değinmedimi? Ankara'ya bakıyoruz, söylem bizi umutlandırırken, Bolu'ya baktığımızda "eski tas eski hamam", "Ahbap çavuşlar, birbirini ağırlar" demekten kendimizi alamıyoruz. Şehrimiz köyden kötü. Üstüne üstlük yapılan 18 uygulamalarında birilerine rant sağlandığı kulaktan kulağa fısıldanıyor. Her fısıltı doğru değildir elbette ancak, verilen zikredilen isimler, kimlerin hangi mekanlarda, hangi masalarda kimlerle sabahladığı da gayet açıkça dillendiriliyorsa "tuz kokmuştur" artık.
Bolu halkı Belediye Başkanımızın icraatlarını takip edemez hale geldi. Zaten kendiside o kadar çok projeye bir anda başladı ki, kendiside takip edemiyor. Canı yanan halkın feryat edecek gücü bile kalmadı.
Bir akademisyenden dinlediğim fıkra gibi bir olay;
Büyük bir fabrikanın patronu Genel Müdürünü yanına çağırıp;
-"Bir ay içinde şu kadar imalat istiyorum. İşçi ise işçi al. Mesaiye kalınması gerekiyorsa işçiyi mesaiye bırak. Makina, ekipman gerekiyorsa sana sınırsız yetki, satın al. Yeterki bu istediğim miktardaki ürünü ay sonuna yetiştir" diye talimatlar.
Genel Müdür patrona;
-Efendim güzel söylüyorsunuz hoş söylüyorsunuzda. Bu nasıl olacak. O zaman benim size bir sorum olacak. Bir çocuk kaç ayda dünyaya gelir?
Patron kendinden emin bir şekilde;
Tabi ki 9 ay 10 gün der.
Genel Müdür o zaman;
-Efendim o zaman siz 9 bayandan 1 ayda bir çocuk dünyaya getirebilirmisiniz?
.............................................