PKK terör örgütünün saldırılarını artırması üzerine, 3 yıldır doğu görevine çıkmayan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 2 tabur asker Genel Kurmay tarafından kendisine gösterilen bölgelerin güvenliğini sağlamak amacıyla Bolu'dan ayrıldı.

Artan terör olayları yüzünden her an operasyon emri bekleyen Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler Hakkari ve Şırnak başta olmak üzere Güneydoğu'yu PKK'dan temizlemek üzere yola çıkıyor.

PKK'nın silahlarını şehirlerdeki evlerde sakladıklarının tespit edilmesinden sonra çalışmaları hızlandıran TSK, resmi sitesinden Bolu 2. Tugay Komutanlığı birliklerinin yaptığı meskun mahallerde muharebe tatbikatı fotolarını yayınlamış, gözler terör uzmanı Bolu'daki komandolara çevrilmişti.

Bu hafta operasyon emrini alan Bolu 2. Komando Tugayı, hafta sonuna doğru bağlı bulunduğu 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak'ı ağırladı. Göreve atanmasının ardından Bolu 2. Komando Tugayı'nı ziyaret eden Korgeneral Gürak'a yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verildi.

EN SON TUNCELİ KOMANDO BİRLİKLERİ SINIRA GÖNDERİLMİŞTİ

En son, Türkiye'de Bolu ve Kayseri'de bulunan komando tugayları ile birlikte profesyonel sisteme geçen ilk 3 askeri tugaydan biri olan Tunceli 4′üncü Komando Tugay Komutanlığı'nın bir taburu Suriye sınırına sevk edilmişti.

3 YILDIR KIŞLADAYDILAR

Güneydoğu Anadolu bölgesinde 1980'li yıllardan bu yana sürekli iç güvenlik harekâtına katılan Tugay personeli, 2012 Aralık ayında Bolu'ya dönmüştü. 3 yıl boyunca eğitimlerine aralıksız olarak Bolu Aladağlar'da devam eden birlikler, terör olaylarının artması karşısında hazır olarak her an operasyon emri gelmesini bekliyordu.

MADALYALI TUGAY

Kıbrıs Barış Harekatı ve PKK'ya karşı sınır ötesi operasyonlardaki başarıları nedeniyle iki kez Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen Efsane Tugay'ın iki madalyası da Tugay Sancağında sergileniyor.

GÜNEŞ HAREKATI'NA KATILAN KOMUTAN BAŞLARINDA

Kuzey Irak bölgesinde NATO görevi kapsamında 1 tabur askeri bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı, bir süredir operasyon emrinin gelmesini bekliyordu. Bolu 2. Komando Tugayı birliklerine ise Tuğgeneral İsmail Güneşer komuta ediyor. Komutan Güneşer'in daha önce de özellikle terör konusunda pek çok başarılı operasyona imza attığı biliniyor. Güneşer, en son 2008'de Kuzey Irak'a yapılan Güneş Harekatı'nda görev almış ve TSK'nın Irak'ın kuzeyinde üslenen PKK terör örgütünü etkisiz hale getirmek ve bölgedeki örgütsel altyapıyı yok etmek amacıyla, başlattığı sınır ötesi kara harekata katılmıştı. Güneşer, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'na atanmadan önce ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başyaveri olarak görev yapıyordu. Haber Merkezi