Bir süredir kırmızı beyazlı kulübe kazandırılması için çalışmalar yürütülen Wilfried Dalmat ile sözleşme imzaladı. Kulüp binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Dalmat, Boluspor'a geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
Dalmat için gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Boluspor Kulübü Başkanı Abdullah Abat, Dalmat ile beraber takımımıza yeni bir oyuncu kazandırdık. Boluspor için inşallah hayırlı olur. Transfer görüşmeleri hemen bitmiyor. Bu piyasada, maalesef bir takım sıkıntılar olabiliyor. Tabi burada Dalmat'ın menajeri Mustafa bey'e de ayrı yeten teşekkür ediyoruz. Karşılıklı güvenle olan işler. Boluspor'un geçmiş tarihinden şu güne kadar, futbolcuya söz verdiği vecibelerden hiçbirinin dışına çıkmadığı ve referanslarımızın çok iyi olduğu için Damlat bugün aramızda. Biz kulüp olarak, yönetim olarak verdiğimiz sözlerin arkasında durmaya çalışıyoruz. Bu transferler tamamen hocamızın, raporu doğrultusunda gerçekleşiyor. Transfer komitesi çalışıp, hocaya bilgi verdikten sonra, hocamızın onayı alındıktan sonra transferler gerçekleşiyor. Transfer döneminin kapanmasına çok az bir süre kaldı. Bununla alakalı da transfer olur mu olmaz mı bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Damlat geçmiş futbol yaşantısı olarak, bizim çok istediğimiz, beğendiğimiz bir oyuncuydu. Takımımızda olmasından dolayı son derece mutluyum. İnşallah takımımıza pozitif yönde etki edecektir. Hücumsal anlamda aradığımız, özlediğimiz Boluspor'u, Dalmat'ın katkılarıyla ve diğer futbolcularımızın katkılarıyla gereken seviyeye getireceğiz. Damlat geçen cumartesi'ye kadar Karşıyaka kulübünde tüm kampta çalışmalarını tamamladı. Bir hafta kadar kendi özel çalıştı. Şu an Dalmat, hocamızın raporu doğrultusunda hazır haldedir” dedi.
“BURAYA GELMEDEN BOLUSPOR İLE İLGİLİ BİLGİLER ALDIM”
Boluspor'un yeni transferi Wilfried Dalmat ise; Buraya gelmeden önce hem hoca ilgili bilgiler aldım, Çünkü benim kiminle çalışacağım önemli bir nokta. Boluspor'un yapısı ile ilgili de, Sercan ve Bolusporlu eski futbolculardan bilgiler aldım” şeklinde konuştu.
Dalmat sözlerini şöyle sürdürdü: Her şeyden önce Sayın Başkan'a ve buradaki yönetim kurulu üyelerine bana gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan memnunum. Buraya gelmeden önce hem hoca ilgili, çünkü benim kiminle çalışacağım önemli bir nokta. Boluspor'un yapısı ile ilgili de, Sercan ve Bolusporlu eski futbolculardan bilgiler aldım. Herkes olumlu referanslar verdi. Amacım, Boluspor'un amaçları doğrultusunda katkıda bulunmak istiyorum. Şuna inanabilirsiniz ve göreceksiniz ki sahada, elimden gelenin en iyisi vermek için çalışacağım. Belki de ligin sonunda mutlu sona ulaşan takımlardan birisi de biz olacağız. Aslında Boluspor'un ilgisini biliyordum. Karşıyaka'dan ayrılmamın temel sebebi parasal konulardı. Cihat hocama bir söz vermiştim. Onlara verdiğimiz bir süre vardı. O sürenin dolmasını bekliyordum. Transferim ondan dolayı biraz uzadı. Transfer haberleri basında çıkınca, onlarda bana bir takım zorluklar yaşattı” ifadelerini kullandı.
“37 NUMARALI FORMAYI GİYECEĞİM”
Boluspor'da kaç numaralı forma giymek istersin sorusuna ise, Dalmat şunları söyledi: 7 veya sonu 7 ile biten numaralardan birini giymek isterim. 7 numaralı forma dolu olduğu için 37 numaralı formayı giyeceğim” diye konuştu.