İkinci lig için artık günleri saymaya başlayan Boluspor Basketbol takımı, sahasında Çankırı Demirspor ile karşılaştı. Baştan sona üstün oynadığı maçta rahat bir galibiyet alan ekibimiz final için Adanaspor maçını beklemeye başladı.
Bu sezon ikinci lige çıkmak için büyük hedefler koyan Basketbol şubesi adım adım ikinci ligin yolunu tuttu. Bölgesel ligde sezona başlayıp gurup maçlarını lider tamlayan Boluspor gruplara gitmek için önünde bir tek engel Adanaspor kaldı.
Sahasında ikinci maçta Çankırı Demirspor'u konuk eden ekibimiz rakibi karşısında maça baskılı başladı. Ramazan ve Mehmet ile pota altında etkili olan ekibimiz dış şutlarda da Ferit ve Levent ile etkili oldu. İlk çeyrek te ekibimizin 25-18 üstünlüğü ile sonuçlandı.
İlk Çeyrek'in morali ile maça devam eden Boluspor Basketbol takımı izleyenlere iyi bir basket seyri veriyordu. Kalitesini maç içinde tamamen hissettiren Kırmızı beyazlı ekibimizi Çankırı Demirspor ikinci çeyrek de zorlamaya çalışsa da ilk yarı 39 -36 ekibimizin üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci yarının başlamasıyla arka arkaya basketler bulan Boluspor maçta da farkı açmaya başladı.Üçüncü çeyrek ise 63-52 sonuçlandı.İyi bir moralle maçı getiren ekibimiz salonda da ezici bir üstünlükle ağırlığını hissettirirken bu çeyrek de de sahneye basketleri ile Cahit sahneye çıktı, hızlı hücumlarla basketleri atarken maçta farkı getirdi;88-68.
Takımımız Türkiye Basketbol Federasyonu 2012-2013 sezonunda 83 takım ile başlayan EBBL ligi grup şampiyonluğu ardından Türkiye Basketbol 3. Liginde en başarılı olan 12 takım arasına kalmayı başardı. Adanaspor-Şişli maçının galibi ile ikinci lige yükselme final grubu öncesi son eleme maçını oynayacak.
Son final karşılaşması sonunda rakibini elemesi durumunda Türkiye Basketbol 2. Ligine yükselecek olan 3 takım arasından birisi olmak için 6 takımın yer alacağı grupta mücadele edecek. Final Müsabakaları 15-21 Mayıs 2013 tarihlerinde oynanacak olan Tek devreli lig usulü oynanacak olan maçlar sonunda ilk üç takım 2. lige yükselecek.
Boluspor: Halil Aksoy , Kaan Kavraal, Burak Dadıç, Yunus Emre Şahin, Levent Altan, Enes Doğanlı, Serkan Çetin, Cahit Turan, Mehmet Şen, Burak Dündar, Ferit deniz, Ramazan Öksüz, Çağdaş Çalış
Teknik Heyet : Atalay Gemen, A.İshak Gülen, M.Cihan Konuk