Becikoğlu Tonyalı hemşehrilerine seslendi;
İş yaşamını Bolu'da sürdüren Tonyalı bir işadamı olan Becikoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Becikoğlu, Tonya'daki Çimento Fabrikası konusunda yaşanan sürece ilişkin Tonyalı hemşerilerine Yatırımı engellemeyin” çağrısında bulundu.
Tonya'da yapılacak çimento fabrikasına yöre halkının karşı çıkması üzerine, fabrikaya ortak olan Yılmaz Becikoğlu hemşehrilerine seslendi. Hemşehrilerinin yatırımı engellememesini isteyen Becikoğlu, Tonya ilçemize, yapılmak istenen çimento fabrikasının kuruluş aşamasında kendilerine çevreci sıfatını takan bazı hemşerilerimizin davranışlarının Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktarı da üzecek duruma gelmesi üzerine, fabrikayı kurmak isteyen şirket ortaklarından birisi olarak bu açıklamayı yapma gereği duyduğumu ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Becikoğlu, Bolu'da doğan ve Bolu'da iş yapan bir Tonyalı olarak hiçbir zaman baba ocağımla ilişkimi kesmedim. Bugüne kadar Tonya ile ilgili her konuda tüm maddi ve manevi gücümü kullandım. Tonya'nın ve Tonyalı hemşerilerimin yaşantılarını değiştirecek bu büyük projeye de aynı duygularla ortak oldum. Bütün gücümüzle fabrikayı Tonyamıza kazandırmak heves ve azmindeyken birtakım hemşerilerimce yapılan ve yapılmak istenen eylemlerden duyduğum derin üzüntüyü ifade etmek isterim. Sevgili hemşerilerimin bu tür oyunlara gelmemesi Tonya'nın menfaatleri açısından zaruridir. Başta Sayın Bakanımız ve Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere Tonya sevdalılarını üzmememiz, aksine onları her konuda desteklememiz gerekmektedir. Söylendiğinin aksine fabrikanın kuruluş yeri itibariyle ne tozu nede dumanı Tonya'mıza zarar verecektir. Kaldı ki gerek toz gerekse duman projede mevcut teknik donanımlarla tamamen izole ve bertaraf edilecektir. Kısa süre sonra bizzat Tonya'ya geleceğimi ve sevgili hemşerilerimle birebir görüşmeler yapacağımı ümit ediyorum. Aklıselim sahibi hemşerilerimizin Tonya'mıza kazandırılacak bu büyük eseri her türlü engellemeye rağmen destekleyeceklerine inancım tamdır. Bu duygular içinde tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım" dedi.