Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri birlikte Bolu Belediyesi tarafından oluşturulan bebek meyve ormanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Türkiye'ye örnek proje olan Bebek Meyve Ormanını Ziraat Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri yerinde inceledi. Ziyaret için gelen oda yönetimini Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu karşıladı.

Bebek Meyve Ormanı ile ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu Yeni doğan bebekler için bir çalışma yapmak ve bununda kalıcı olmasını istiyorduk. Yaptığımız çalışmalar neticesinde şu anda her doğan bebeğimize bir fidan dikiyoruz. Bu meyveleri diktiğimiz zaman aralar çok boş kalıyordu. Örnek olması bakımından ve hiçbir ticari amaç gütmeden Bolu'da yetiştirilen domates, kabak, biber gibi ürünlerin tohumlarını bularak bunlarıda üretmeye başladık. Ardından karpuz olur mu? Dedik. Bildiğiniz gibi sıcak iklim gerekiyor. Ama gördüğünüz gibi karpuzlar yetişti. Ayçiçeği yetiştiriyoruz. Bunun yanı sıra fidanlığımızda Bolu'ya ait endemik bitkilerin hepsini yetiştirmeye çalışıyoruz. Üniversiteyle bir projemiz var. Doktora seviyesinde öğrenim yapan öğrenciler bunları araştırıyor. Şu an 25'e kadar ulaştılar. Sizlerin de deneyimlerinizden ve bilgilerinizden faydalanmak istiyoruz” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan'da yaptığı konuşmada Yönetim kurulu ve meclis üyelerimizde yaptığımız toplantı sonrasında Bebek Meyve Ormanını incelemek istedik. Sayın Başkanımız beni buraya getirip bilgilendirmişti. Bende Ziraat Odası olarak tüm üyelerimiz burayı görmesini istedim. Buranın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından bahçede yetişen ürünler incelendi. Gezi sonunda Ziraat Odası yönetim kurulu üyelerine burada üretilen karpuzlardan ikram edildi. Haber Merkezi