BBP İl Başkanı Mahmut Alan ve parti üyeleri, İzzet Baysal Caddesi'nde yayalara yol veren sürücülere ve yaya geçidinden geçen yayalara gül dağıttı.

Bir çok konuya sessiz kalmayan ve uyarılarda bulunan BBP İl Başkanı ve üyeleri, daha önce Kent Meydanı'ndaki yaya geçidinden geçen yayalara yol veren sürücülere gül dağıtmıştı. Partililer bu kez de İzzet Baysal Caddesi'nde yayalara yol veren sürücülere ve yaya geçidinden geçen yayalara gül verdi. BBP İl Başkanı Alan, ellerinden geldiği kadarıyla bu tür uygulamalara devem edeceklerini söyledi.

Konuyla ilgili BBP İl Başkanı Mahmut Alan'ın yaptığı açıklama şöyle: Sayın Valimiz de yayalar konusuna çok önem veriyor. Dünde broşür dağıttık. Bolu'nun çeşitli bölgelerinde bu uygulamaya destek veriyoruz. Zaten en başta başlatan insanlardan biriyiz parti olarak. Burada tabi araçlara teşekkür ediyoruz. Gül veriyoruz. Birde Valimiz bastırdığı yayalara öncelik adındaki broşürleri de veriyoruz. Onlara teşekkür ediyoruz araçlara yaya geçidinden geçmesi içinde tabi vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Onlarında bu konuya çok dikkat etmesi lazım. Yaya geçidinden geçmeyeneler maalesef tehlike oluşturuyor. Buna da dikkat çekmek istedik. Valimizin bu uygulamasını çok doğru buluyoruz, yerinde buluyoruz. Elimizden geldiğince bu uygulamaya devam edeceğiz. Bolu'nun çeşitli noktalarında uyarmaya ve gül dağıtmaya devam edeceğiz. Ayrıca az öncede gördük, Vali Bey'in evinin önünde polis arkadaşlar uygulama yapıyordu. Çok memnunuz. İki günden beri gözlemlerimize göre de, önceden 10 arabanın 10'u da yol vermiyordu. Şuanda 10 arabanın 3 tanesi yol vermeye başladı. Dikkat ediyoruz bu konulara. İnşaAllah daha iyi olacak. Bolu örnek bir il. Diğer illere gittiğimizde Bolu'yu gerçekten özlüyoruz. Bolu çok güzel bir şehir. İnsanları da güzel. Bence biraz daha dikkatli olursak bu sempati daha çok artar diye düşünüyorum.”

Yaya geçidinden geçen yayalara yol vermeyen sürücülere ne söylersiniz?

“Şimdi onlar kendilerine empati yapması lazım. Yani kendilerinin de aracı park edip yaya yolundan geçerken birisi onlara yol vermediğinde veya onların eşlerine çocuklarına yol vermediğinde araç çarpsa ne düşünür? Kendileri empati yapsınlar. Bir düşünsünler. Onlarda eminim yani kesinlikle farkında değiller. Gündem yoğun, herkesin kafası biraz problemli. Bunları düşündüklerinde bence onlarda saygılı olur diye düşünüyorum.”