BBP İl Başkanı Mahmut Alan ve partililer, ölümlü ve maddi kazalarla son zamanlarda gündemde ki yerini koruyan Karacasu'ya çıkartma yaptı. Burada yaşanan kazara değinen İl Başkanı Alan, Karacasu üvey evlat mı?” diye sordu.

Kazaların meydana geldiği kavşakta bir an önce önlem alınması gerektiğini söyleyen BBP İl Başkanı Mahmut Alan, insan hayatının hiçe sayıldığını iddia etti. Karacasu Beldesi'nin; Gölcük, Kıbrıscık ve Seben gibi ilçe ve turistik alanların geçiş yolu üzerinde bulunduğunu belirten Alan, Bildiğiniz üzere Karacasu başta olmak üzere Bolu'nun belli noktalarında kavşak problemi, ölümlü ve maddi hasarlı kazalar yaşıyoruz. En son örneğini de Karacasu Beldemizde gördük. Bir amcamız maalesef bu yol üzerinde hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Ertesi gün ise yine maddi hasarlı kaza meydana geldi. Biz mühendis ya da müteahhit değiliz. Nasıl bir önlem alınacağı konusunda bu işlerin bilirkişileri, yetkilileri, uzmanı kim ise bürokrasiyi beklemeden burada bir an önce önlem almaları lazım” dedi.

Alan açıklamasının devamında, Karacasu Belediye Başkanımız Celal Beydilli'nin bu konuyla ilgili bir açıklaması oldu. Bunu da üzülerek dile getirmek istiyorum. Başkanımızın yaptığı açıklamada buradaki tüm çalışmalarda masrafı üstleneceklerini belirtiyor. Bunu da karayolları kabul etmiyor. Biz bunu anlayamadık. Devletin yapması gereken görevi bir belediye başkanı üstleneceğim diyor ve karayolları da bunu kabul etmiyor. Neye istinaden bunu kabul etmiyor? Madem kabul etmiyor bir an önce buraya çözüm getirsinler. Neyi bekleyeceğiz. Daha fazla insanı kaybetmeyi mi bekliyorlar? Naçizane bizim kendi fikrimiz yapılacak en basit işlerden bir tanesi hız kesici kamera konulabilir. Kavşağa yaklaşan sürücüler cezai işlem uygulanmaması için yavaşlayacaktır. Yolun ne kadar düz olduğu ortada. Neredeyse otobandan iyi durumdadır. Çok hızlı bir trafik akışı var. Camiden çıkan insanlar veya alışveriş yapan insanlar buradan geçiş yaparken tehlike altında kalıyor. Karacasu üvey evlat mı?” Buraya bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Bürokrasinin gecikmesi insanın hayatına mal oluyor. Böyle siyaseti kabul etmiyoruz. Bizim de üstümüze bir görev düşerse her zaman yetkililerimizin yanındayız. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Burası aynı zamanda bir turizm şehridir. Çok kullanılan bir bölgedir. Seben, Kıbrıscık, Gölcük ve birçok yere bu yoldan ulaşım sağlanıyor. Bu yüzden bu işin siyaseti olmaz. Herkes elini vicdanına koymalı ve tepkisini göstermelidir.”

Haber Merkezi