BBP İl başkanlığı tarafından İzzet Baysal Caddesinde başlatılan, motosiklet avı devam ediyor.

BBP İl Başkanı Alan, Ölüm ya da yaralanma olduktan sonra herhangi bir açıklama yapmanın ve ceza kesmenin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz” dedi. BBP İl başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde İzzet Baysal Caddesinin trafiğe kapalı alanında başlatılan motosiklet avı halen devam ediyor.

BBP İl Başkanı Mahmut Alan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cadde daha güvenli hale gelene kadar bu uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Caddedeki motor kullanımı ile alakalı olarak Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da gerekli çalışmaları başlattığını hatırlatan Alan, Başkanımızın talimatıyla cadde üzerinde denetimler arttı. Biz tekrar bir çağrı yapmak istedik. Belediye ile emniyete görevlerini yaparken yardımcı olmamız lazım. Geçtiğimiz günlerde sivil müfettişlikle alakalı bilgilendirme yapmıştık. Tekrar buradan vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Belediyemizin ve emniyetimizin yetişemediği yerlerde motorluları durdurup uyarsınlar” diye konuştu.

Alan, zabıta ve polis ekiplerinin iş yoğunluklarından dolayı her zaman olayları göremediğini ifade ederek, Cezai işlem zaten belediye başkanımızın talimatıyla başladı. Bu konuda arkadaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Biz daha önce yaptığımız açıklamadan bu yana caddeyi ve motorlu arkadaşları sürekli uyarıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, tehlikeli motor kullananları polise bildirmesini istiyoruz. Hep beraber el birliği ile burada bir ölümlü kaza olmadan ve insanlar yaralanmadan bunu önleyelim. Ölüm ya da yaralanma olduktan sonra herhangi bir açıklama yapmanın ve ceza kesmenin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz” dedi.

BBP olarak cadde üzerinde denetlemeye devam ettiklerinin altını çizen Alan, Gördüğümüz motosikletlileri 155'e de bildiriyoruz. Diğer arkadaşlar da lütfen 155'e ihbarda bulunsunlar. Biz her gün burada çok sayıda motorluyu uyarıyoruz. İnsanları uyarırken de, onlara, çocuklarımız ve caddede gezen insanların iyiliği için bunu yaptığımızı söylüyoruz. Onlar bizi anlayışla karşılıyor. Ancak yemek firmaları bu durumda daha dikkatli olmalı. Paket servisi yaparken caddeyi kullanmamalı” ifadesini kullandı.

“İnsan canının paradan daha önemli olduğunu düşünüyorum” diyen Alan şöyle konuştu: Herkes öyle düşünüyor. Belediye başkanımız da öyle düşünüyor ki hemen talimat verdi. Burada vatandaş olarak biraz daha duyarlı olursak, bu hissizliği, duygusuzluğu ortadan kaldırırsak. Bana neciliği atıp da bu konu bizi de alakadar eder dersek biraz daha iyi olur. Herkes bana ne” deyip geçmesin biraz müdahale etsin.”