Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahut Alan ve il yönetimi kurulu üyeleri Gölköy'ün ıslahı ve iyileştirilmesiyle ilgili öneride bulundu. Alan, Gölköy'ün Gölcük gibi Bolu turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

BBP İl Başkanı Mahmut Alan ve il yönetim kurulu üyeleri, Gölköy'e dikkat çekmek üzere adeta Gölköy'e çıkartma yaptılar. Burada yaşanan olumsuzlukları basın mensuplarına aktaran Alan, Gölköy'ünde Gölcük gibi Bolu turizmine daha aktif bir şekilde hizmet eder hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Alanın basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Geçtiğimiz hafta yaptığımız açıklamada "Gölköy'ün kötü imajının temizlenmesi için bu konuların takipçisi olacağız" demiştik. Konuyla ilgili partili arkadaşlarımızla birlikte Gölköy'de inceleme yaparak kirlilik sorununa ve Gölköy'ün "Açık meyhaneye" çevrilmiş olmasına tepki göstermiştik. Yaptığımız açıklamalar Bolu basının katkılarıyla Bolu kamuoyunda geniş yer bulunca, Bolu'da yaşayan vatandaşlardan gösterdiğimiz tepkiye dair olumlu sonuçlar aldık. Bu durumda gösteriyor ki Gölköy'de yaşanan sıkıntılardan bir çok vatandaşımız rahatsız.

Biz Büyük Birlik Partisi olarak partili arkadaşlarımızla birlikte Bolu'da gördüğümüz eksiklikleri, yanlışlıkları ve çözüm önerilerini söylemeye devam edeceğiz. Parti siyasetimizde lafa dayalı yada karşılıklı polemik oluşturma tarzına yönelik bir siyaset anlayışı içinde olmayacağız, çözüm odaklı siyaset anlayışımızla yolumuza devam edeceğiz. Şimdi buradan partili arkadaşlarımızla birlikte yeniden bir çağrıda bulunarak Gölköy'le ilgili önerilerimizi sunuyoruz;

Gölköy, öncelikli olarak çöp sorunundan kurtularak temizlenmeli ve temizlik işlemiyle ilgili rutin takip yapılarak vatandaşlarımız çevreye çöp atılmaması konusunda uyarılmalıdır. Gölköy Bolu'ya yakışan bir güzellikte doğal güzelliklerimizin arasında yerini almalıdır. Gölköy giriş çıkışlarından elde edilen gelirin ne şekilde kullanıldığı Gölköy'e nasıl bir katkı sağladığı açıklanmaladır.

Gölköy'de aynı Gölcük örneğinde olduğu gibi bir model uygulanmalı, mesire alanında Bolu'da yaşayan vatandaşların gönül rahatlığıyla kullanabileceği şekilde ekonomik olmak şartıyla restoran kafe gibi hizmetlerin sağlanabileceği alanlar oluşturulmalıdır. Göl ıslah edilmeli, çevre düzenlemeleri yapılmalı ve Bolumuzun turizm hedefine uygun bir şekilde hem Bolu'da yaşayan hem de dışarıdan ilimize misafir olarak gelen vatandaşların gönül rahatlığıyla kullanabileceği örnek bir turizm cazibe merkezi haline dönüştürülmelidir.

Gölköy kesinlikle ve kesinlikle "Açık meyhane" havasından kurutulmalı bu alana araçlarıyla gelen ve burada alkol aldıktan sonra trafikte hem kendi can güvenliğini hem de yayaların can ve mal gevenliğini riske atacak şekilde araç kullanan sürücülerin önüne geçecek ve caydırıcı uygulamaların yer aldığı bir dizi önlemler alınmalı ve tehlikenin önüne geçilmelidir. Her konuda olduğu gibi Bolu'nun öncelikli sorunları ve çözüm önerileri hakkında değerlendirme yapmaya ve konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Buradan değerli basın mensuplarımızın aracılığıyla konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulunarak, alınacak tedbirlerin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Bolu halkına saygılarımızı sunuyoruz” dedi.