Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan ve İl Teşkilatı Kalıcı Konutlarda bir türlü çözülemeyen trafik sorunları hakkında basın açıklaması yaptı. Alan "Gerekli tedbirler alınmazsa daha çok vatandaşımızın canı yanacak" dedi.

Kalıcı Konutlarda İzzet Baysal Devlet Hastanesi Bulvarı'nda yaşanan trafik sorununa işaret eden Alan yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; Orta refüjdeki süs bitkileri sürücülerin görüş alanını engelliyor.

SÜREKLİ KAZA OLUYOR

Bu yol bildiğiniz gibi kreş okul ve hastane gibi kurumlara ulaşım amaçlı kullanılan bir yol. Bu caddede SEDAŞ'ın olduğu alandan itibaren tehlike başlıyor. Yol üzerinde bulunan kavşaklarda görüş açısı orta refüjde bulunan ağaçlar nedeniyle yok denecek kadar az. Trafik ışıkları da çalışmıyor. 3-4 tane trafik ışığı var ama hiç biri çalışmıyor. Buradan çocuklarımız okul çıkışında karşıdan karşıya geçmek istiyorlar yada vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek istiyorlar bildiğiniz gibi bu yolda zaten sürekli olarak kaza oluyor. Sene içinde bu bölgede 15-20 kazanın olduğunu biliyoruz. Bu kazaların hepsi ağır yaralanmalarla son buluyor hatta ölümlü olan kazalarda var. Emniyet müdürümüzle de görüştük sağ olsun kendisi de hemen talimat verdi hemen çalışmalara başlandı.

KİMSE HIZ SINIRINI FARK EDEMİYOR

Burada diğer bir sorun da yolun yapısından kaynaklanıyor. Yolun yapısı rampa aşağı olduğu için bizde dahil olmak üzere kimse hız sınırını fark edemiyor. Bu durum insanların can güvenliği için risk taşıyor. Burada özellikle sürücülerimizin biraz daha dikkatli olması gerektiğini söylemek için buraya geldik. Burayı kullanan vatandaşlarımız biraz daha dikkatli olurlarsa can güvenliği olur diye düşünüyorum.

ACEMİ SÜRÜCÜLER TARAFINDAN KULLANILMASI İŞİ İYİCE İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE GETİRİYOR

Emniyet müdürümüzün talimatıyla inanıyorum ki burada gerekli tedbirler alınacak kamera uygulaması yapılarak ta hız sınırı ile ilgili gerekli tedbirlerin alınacağını düşünüyorum. Burada cezai uygulamaların artarak bu durumun önüne geçileceğine inanıyoruz. Ayrıca bu yolu sürücü kurslar bu yolu kullanıyor. Zaten vatandaşın burada ciddi bir trafikle ilgili problemi var birde bu yolun talim amaçlı acemi sürücüler tarafından kullanılması işi iyice içinden çıkılmaz hale getiriyor. Bu durumunda ciddi sorun oluşturduğunu düşünüyorum.