İlimizde Kurban Bayramı tatili süresinde meydana gelen 28 trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin son gününde TEM otoyolunun İstanbul istikametine yoğun bir trafiğin olduğunu ancak sıkışıklık ve duraklamaların yaşanmadığını, sürücülerin trafik kurallarına uyması halinde ulaşımın bu şekilde devam edeceğini söyledi.

Otoyolda yoğunluğun sabah saatlerine kadar sürmesini beklediklerini ifade eden Sönmez, Bize gelen bilgiye göre, maddi hasarlı trafik kazalarıyla birlikte Bolu'da 28 kaza meydana geldi. Bu kazalarda maalesef 3 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı” diye konuştu.

Sürücülerin aşırı hızdan kaçınmaları gerektiğini vurgulayan Sönmez, şöyle devam etti: Sürücülerin yakın takip ve hatalı sollamadan özellikle kaçınmaları gerekmektedir. Güzergahta hızla ilgili radar ekiplerimiz görev yapmakta. Araçtaki sadece ön koltukta oturanlar değil, araçta bulunan herkesin emniyet kemerini takmaları gerekiyor. Bu çok önemli. Kazadır olur. Ama hayatta kalabilmek için emniyet kemerini ihtiyaç duyulur.”