CHP Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili açıklama yayınladı. Bayraktar; Berkin'e söz olsun, gün gelecek emri veren adam o 16 kilonun altında tonlar taşıyormuş gibi ezilecek! Katiller cezasını bulacak!” şeklinde konuştu.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Berkin Elvan 2013 Haziran'da vurulduğunda 14 yaşında bir çocuktu. Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü isabet etti ve aylarca yaşam mücadelesi verdi. Ölüme direnmekten yorulduğunda 15 yaşında, 16 kilo ağırlığındaydı. Bir babanın babalar gününde yaşayabileceği en ağır şey tırnağına zarar gelecek diye korktuğu çocuğunun vurulduğunu öğrenmesidir herhalde. Tahayyül etmek imkansız. Bu arada malum adam utanmadan, sıkılmadan "polise emri ben verdim" dedi. Sonra bir kesim "sokakta ne işi vardı?" diye sordu. Ekmek almaya çıkmış. "Sapanla fotoğrafı var, çocuk zaten terörist" dediler. 10lu yaşlarında olan bir çocuğun sokakta sapanla, taşla, toprakla oynamasından daha doğal bir şey yoktu. Hangimiz oynamadık?” dedi.

“BİRAZ MERHAMET”

Berkin Elvan'ın bir çocuk olduğunu vurgulayan Bayraktar, Aslında 15 yaşında bir çocuk polis kurşunuyla vurulduktan sonra hiç birimiz "o ekmek almaya gidiyordu" diye savunma yapmak zorunda değildik. 15 yaşında bir çocuk başından vurulmuştu ve bunun emrini dönemin başbakanı vermişti. Elbette "Berkin'i vurun!" demedi. Yani kim olursa vurulacaktı, öyle oldu. Ethem vuruldu, Ali dövüldü mesela.. Ortak noktaları sokakta olmaktı. Berkin de sokaktaydı, amacı ne ve kaç yaşında olursa olsun. Gün saydık Berkin uyanacak diye. Vicdanımız her zaman rahat olacak ki biz "Berkin'e de iyi dersler" gafı yapacak kadar halktan bihaber olmadık. Bunu yapan maliye bakanıydı, sırça köşklerde otururken toplumdaki tahribattan haberi olmayan bir bakan. Herkesten biraz merhametli olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bayraktar; Evladını kaybetmiş bir anneyi binlerce insana yuhalatan bir adam, toplum vicdanında daha ne kadar büyük bir yara açabilirdi? Halkı daha ne kadar ayrıştırabilir, nasıl kutuplaştırabilirdi? Her geçen gün polise olağanüstü yetkiler veriliyor. Türkiye kolluk kuvvetlerini böylesine yetkilerle donatmak için uygun bir ülke değil. Bunu yapabilmek için öncelikle a'dan z'ye donattığınız, kontrol edebildiğiniz güvenilir bir kadro yetiştirmeniz gerekir. Gerek eğitim, gerek psikolojik destek, gerekse cezai yaptırımlarla yetki verdiğiniz bu insanlara karşı bir kontrol mekanizması oluşturmanız gerekir. Bunların hangisi yapıldı?” ifadelerine yer vererek görüş bildirdi.

“SİZ HİÇ RAHATSIZ OLMADINIZ”

Berkin Elvan'ın ölümünün sorumlularına isyan eden Bayraktar; Bir gecede verdiğiniz bu 'emirler' insanların hayatına mal oldu. Siz hiç rahatsız olmadınız. Berkin'in vurulma anı delil olarak sunuldu. Olay açık, görevli polislerin kimlikleri açık. Ancak Berkin'i vuran polisin ismi savcılığa gitmiyor. Böylece bütün emniyet teşkilatı da zan altında bırakılıyor. Sağlıklı bir teşkilatta bu polislerin adalete teslim edilmesi gerekmez mi? Böylece tüm teşkilatın toplum gözündeki güvenilirliği pekişmez mi? 16 kiloluk bir tabutu taşımak kolaydır. Ancak Berkin'e söz olsun, gün gelecek emri veren adam o 16 kilonun altında tonlar taşıyormuş gibi ezilecek! Katiller cezasını bulacak!” dedi. Haber Merkezi