Yaklaşık 4,5 sene önce Esentepe Mesireliği yoluna dikilen devasa bayrağın yerinde bugün yeller esiyor.
Bayrağın dikildiği dönem gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Ömer Baygın; Bu bayrak ebediyete kadar burada dalgalanacaktır” şeklinde konuşurken, bugünlerde, bayraksız haliyle adeta; boynu bükük halde bekleyen boş direk, vatandaşlarca da şaşkınlıkla izleniyor.
Yaklaşık 4,5 sene önce Esentepe Mesireliği yoluna dikilen devasa bayrağın yerinde bugün yeller esiyor.
Gerede Garnizon Komutanlığı ve Gerede Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje sonrasında 2008 yılının ortalarında Esentepe'ye 36 metre boyunda bayrak direği yerleştirilmişti.
Alanının yaklaşık 100 metrekareyi bulduğu bayrağın yerinde bugün ise, kelimenin tam anlamı ile yeller esiyor.
Yapıldığı dönem gerçekleştirilen törende konuşan Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın; Bu bayrak ebediyete kadar burada dalgalanacaktır” şeklinde konuşurken, bugünlerde, bayraksız haliyle adeta; boynu bükük halde bekleyen boş direk, vatandaşlarca da üzüntü ile izleniyor.
Yaklaşık 20 günden bu yana direğin bayraksız halde bekletildiğini söyleyen bazı vatandaşlar, ilgililerin dikkatini çekerek; Milletimiz için önemi hayli büyük olan, uğruna şehitler verdiğimiz anlı şanlı bayrağımızın Esentepe'deki direğe en kısa zamanda asılmasını bekliyoruz,” sözleri ile kırgınlık ve şaşkınlık duygularını dile getirdiler.
Öte yandan, üç haftadır boş halde durduğu iddia edilen direğin bayrağına ne olduğu bilinmezken, yetkililerin, boş direğe bu kadar uzun bir süre ilgisiz kalmasına ise bir anlam verilemiyor.
DEV BAYRAĞIMIZ;
Yüksekliği 36 metre olan direk, devasa boyutlardaki bayrağı ile; Gerede D-100 Karayolundan, Otobanın Dorukkaya civarından, Metro Tesislerinin altından ve Dörtdivan'dan kolaylıkla görülebiliyordu…