Beşiktaş Cimnastik Kulübü Ritmik Cimnastik takımı, yeni sezon hazırlıklarını Bolu'da sürdürüyor. Siyah Beyazlılar, Minik, Küçük, Genç ve Yıldız takımları 20 kişilik kafileyle Murat Canbaş Spor salonunda çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş Cimnastik takımı İdari Menajeri ve antrenörü Tuğçe Bayra, yapılan antrenman sonrası açıklamalarda bulundu. İdari Menajer Bayra; Federasyon başkanımız bütün cimnastik branşlarının arkasında duruyor. Başkanımız, Bolu'nun kapısının her zaman bizlere açık olduğunu söylüyor” dedi.

“BOLU'NUN KAPISI BİZLERE HER ZAMAN AÇIK”

Bayra sözlerine şöyle devam etti: Biz her sezon yaz aylarında ve 15 tatillerde Bolu'ya kamp yapmaya geliyoruz. Bu sene de Bolu'yu tercih ettik. Çünkü buradaki tesis gerçekten inanılmaz. Bolu'da ki Ritmik ve artistik cimnastiğe bakış açısı çok gelişmiş durumda. İstanbul'a göre çok daha güzel bir tesisleşme var. Çok çok daha iyi antrenman salonları var. Her şey burada çok iyi Zaten yeni bir ritmik cimnastik salonu da yapılıyormuş. Her şey yerli yerinde çok güzel. Federasyon başkanımız zaten bütün cimnastik branşlarının arkasında Bolu'nun kapısının her zaman bizlere açık olduğunu söylüyor. Bolu'nun bu konuda çok gelişmiş olduğunu ve gelişecek olacağını dile getiriyor. Bütün iller için aynı şekilde aslında Bolu bu konuda biraz daha önde.”

“SPORCULARIMIZA HER ŞEYİ ÖĞRETİP GÖNDERİYORUZ”

Cimnatik sporunun diğer spor dallarına nazaran biraz daha geride kaldığının dikkatini çeken Bayra şunları dile getirdi: Önde sosyal medya kuruluşları bütün televizyon kuruluşları herkes bu algıyı değiştirmeye çalışırsa spor haberlerine sadece futbol basketbol ve voleybol olarak bakmazlar ve diğer branşları da gösterirlerse değişir. Bence cimastiğe önce sosyal medyanın önem vermesi gerekiyor. onların dikkat etmesi gerekiyor ki. Cimnastik öne çıksın. Cimnastik bütün sporların temeli. cimnastikten genelde konservatuara çok sporcu alıyorlar. gençler kategorisinden sonra boyuna ve kilosuna bakarak basketbol ve voleybol gibi birçok branşa öğrenci yolladık. Çünkü çocuk burada temeli öğreniyor. Düşünmeyi öğreniyor. Sıçramayı öğreniyor dengeyi öğreniyor. Her şeyi öğretip gönderiyoruz. Biz Beşiktaş Cimnastik Kulübü olarak cimnastik branşından voleybola çok sayıda öğrenci gönderdik. Temel branş olduğu için her branşa sporcu yolluyoruz.”

“HEDEFİMİZ 2020”

Hedeflerinin 2020 yılında yapılacak olan Olimpiyatlar olduğunu dikkat çeken Bayra sözlerini şöyle tamamladı: Türkiye şampiyonası federasyon kupası var artık turnuvalar başlayacak yavaş yavaş onlara hazırlanıyoruz. Hedef her zaman olimpiyattır. Ama daha zamanı var. Hedefimiz 2020. Federasyon başkanımız tüm illerin tüm branşların yanında Bolu'nun kapısını bize çatı tesis çok güzel salon çok güzel Bolu'da her şey çok güzel ama daha çok gelişmesi gerekiyor. Sadece Bolu'nun değil her yerin gelişmesi gerekiyor.”