Bolu'da 30 bin 788 üyesi bulunan AK Parti, Bolu Belediye Meclisi'nin öncülüğündeki BayırBucak Türkmenlerine yardım kampanyasına destek vermek üzere harekete geçti ve sms ile bilgilendirdiği üyelerden kampanyaya destek olma çağrısında bulundu. Görsel ve işitsel medya ile sosyal medya üzerinden de desteklenen yardım kampanyası hakkında konuşan İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bayırbucak Türkmenlerinin büyük zulüm yaşadığını belirterek İnanıyorum ki o kardeşlerimiz bu mücadeleden zaferle çıkacaklardır. Ancak bizlerin soydaşlarımıza destek olmamız gerekiyor” dedi.

Bolu Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen meclis toplantısında alınan karar ile BayırBucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlatıldı. Belediye meclisi çatısı altındaki tüm siyasi partilerin ortak kararı ile başlatılan yardım kampanyasının ardından AK Parti il teşkilatı da harekete geçti.

Bolu'da yaklaşık 30 bin 788 üyesi bulunan iktidar partisi, üyelerini sms ile bilgilendirerek kampanyaya destek olma çağrısında bulundu. Ayrıca resmi sosyal paylaşım hesaplarından da paylaşımlarda bulunarak takipçilerini bilgilendirdi ve bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

DOĞANAY: İL TEŞKİLATI OLARAK BİZLERDE KATKI VERMEK İSTEDİK”

Türkmenlerin içinde bulunduğu duruma hiç kimsenin sessiz kalmamasını isteyen İl Başkanı Nurettin Doğanay, halka ve üyelere yardım kampanyasına destek olma çağrısında bulunarak, Bolu Belediyesi Meclisi çatısı altındaki tüm siyasi partilerin ortak kararı ile başlatılan yardım kampanyasına il teşkilatı olarak bizlerde katkı vermek istedik. Onlar bizim kardeşimiz, orada büyük bir zulüm yaşıyorlar. Yaşadıkları züllüme rağmen yılmıyor ve büyük bir mücadele örneği sergiliyorlar. İnanıyorum ki o kardeşlerimiz bu mücadeleden zaferle çıkacaklardır. Ancak bizlerin soydaşlarımıza destek olmamız gerekiyor” dedi.

CUMARTESİ'YE KADAR TIR'LAR YARDIM KABUL EDECEK

Doğanay, kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşların 12 Aralık Cumartesi gününe kadar Bolu Belediye Meydanı'ndaki TIR'lara yardımlarını teslim edebileceklerini belirterek, şunları söyledi: Vatandaşlarımız onların mağduriyetlerini gidermek üzere her türlü gıda un, yağ, konser ve bakliyat gibi yaşam malzemesi ve nakdi yardımları ile kampanyaya destek olabilirler. TIR'larımız şuanda Bolu Belediye Meydanında yardımları kabul etmeye devam ediyor. Bu konuda duyarlılık gösteren vatandaşlarımız 12 Aralık Cumartesi günü saat 16.00'ya kadar her türlü yaşam malzemesini TIR'lara, nakdi yardımlarını ise TIR'lara, il başkanlığımıza veya Bolu Belediyesi'ne ulaştırabilirler.” Haber Merkezi