İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) insani yardım vakfı öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesiyle birlikte zor şartlar altında kendileri için oluşturulan yaşam alanlarında hayat mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri için Bolu'da yardım toplanmaya başlandı.

Suriye Türklerinin yaşadığı bölgeye saldırı başlatan Rusya, Suriye ve Hizbullah, Türkmen Dağı'na girdi. 27 Türkmen köyünün yer aldığı Türkmen Dağı civarını havadan ve karadan bombalayan üçlü ittifakın , Lazkiye'deki Esad etkisini kuzeye doğru yayma amacıyla Bayırbucak Türkmenleri'ni Suriyeden kalıcı olarak çıkarmaya çalıştıkları tahmin ediliyor.

Kendileri için oluşturulan yaşam alanlarında zor şartlarda yaşayan Suriye'deki Türk vatandaşlarımız için ülkenin dört bir yanında yardımlar toplanırken İHH öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesiyle 3'ü Gerede, 1'i de Bolu Merkezde olmak üzere 4 tır gönderildi. 6 Aralık Pazar gününe kadar yardım toplamaya devam edecek tırlarda un, yağ, konserve, bakliyat gibi her türlü gıda malzemeleri yanında, battaniye, bot ve giyecek gibi tüm ayni yardımlar saat 15.00'a kadar toplanmaya devam edecek. Bolu Merkez'de yardım toplayan İHH tırı Bolu Belediye meydanında bulunuyor. Ateş altındaki Türkmen kardeşlerimiz yardımlarınızı bekliyor. Emrah ÖGET