Gerede Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde geçen yıl başlayan ve ikinci yılına giren Hat-Tezhip el çalışmaları devam ediyor. İstanbul´dan gelen hocalar eşliğinde devam eden kursların bitiminde öğrencilerin çalışmalarının yer alacağı sergi açılması planlanıyor.
Belediye Başkanı Ömer Baygın Kültür Sanat Merkezi´nde çalışmalara katılan vatandaşlarımızı ziyaret etti ve eğitimcilerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Baygın burada yaptığı konuşmasında Hat ve Tezhibin Türk İslam sanatlarından olduğunu ifade ederek şöyle konuştu "Hat ve Tezhip gerçekten kültürümüz açısından önemli sanatlar. Büyükşehir Belediyelerinde yapılan bu çalışmaları Gerede'mizde de gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. İstanbul´dan haftada bir gün İlçemize gelerek fedakârca eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu önemli sanatları öğrenmek isteyen ve bu uzun soluklu sanat dallarında eğitim alarak azim gösteren hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Hat ve Tezhip Hocaları ve öğrenciler ise kendilerini yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Ömer Baygın´a teşekkür ettiler.
Belediye Başkanı Ömer Baygın ayrıca Kültür Sanat Merkezi bünyesinde Gerede Belediyesi & Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan Tel Kırma kursunu da ziyaret etti. Tel Kırma hocasından da bu sanatla ilgili bilgiler alan Başkan Baygın kursiyerlerin azmine hayran oldu. El emeği göz nuru çalışmaları inceledi ve kursiyerlere Gerede Belediyesi logosunun işleneceği 7 adet tablo siparişi verdi. Kursiyerler ise Belediye Başkanı Ömer Baygın´ın ilgisinden çok memnun kaldılar.