Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Prof. Dr. Ferudun Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Hüsamettin Akar, öğrenci toplulukları başkan ve başkan yardımcıları katıldı. BATIKAF Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Yaman, hazırlık çalışmaları ve yapılması gerekenler hakkında öğrencilere bilgi verdi; sorularını yanıtladı. Üniversitemizin, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve BAİBÜ Rektörlüğü koordinatörlüğünde Batı Karadeniz'in en büyük kariyer fuarına hazırlandığını vurgulayan Prof. Dr. Yaman, fuardaki staj ve iş imkanlarından çok sayıda öğrencimizin yararlanabilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Hazırlık çalışmalarını öğrenci topluluklarıyla birlikte yürüten ilk üniversitenin BAİBÜ olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yaman, Bütün çabamız, öğrencilerimizi kariyerleri konusunda daha çok bilinçlendirmek, istihdam olanaklarına daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak. Fuarın hedef kitlesi sizlersiniz. Bu sebeple ne kadar çok öğrencimiz fuarın sağlayacağı imkanlardan ve fırsatlardan yararlanırsa, bizler de Rektörlük olarak hedeflerimize ulaşmış olacağız.” dedi.

“BATIKAF Sistemine Kayıt Yaptıran Gençler, 200'ü Aşkın Firmanın İş ve Staj Olanaklarından Anında Haberdar Olabilecekler”

“Tek hedefimiz, Türk Hava Yolları gibi, Aselsan gibi, Tusaş gibi, Havelsan gibi çok önemli ve istihdam kapasiteleri yüksek firmalarla öğrencilerimizi buluşturmak ve bu firmalardaki açık pozisyonlardan haberdar olmanızı sağlayarak iş ve staj imkanlarına ulaşmanızı kolaylaştırmak.” diyen Prof. Dr. Yaman, kariyer fuarına kamu ve özel sektörden 200'ü aşkın firmanın katılacağını kaydetti; teknokent şirketlerinin katılımı ile de bu sayının 300 civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Öğrencilere, fuara katılacak firmaların listesini ve fuarın içeriğini www.batikaf.com adresinden öğrenebileceklerini hatırlatan Prof. Dr. Yaman, fuara kayıt yaptırarak sisteme giren gençlerin, fuar sonrasında da firmaların iş ve staj olanaklarından anında haberdar olabileceklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Mustafa Yaman, BATIKAF'ın gençlere, iyi bir kariyer fırsatı sunduğunu, öğrencilerimizin bu fırsatları kaçırmamaları için bir an önce fuara kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Elif Erdoğan