Boluspor Basketbol Takımının başına, geçtiğimiz yıl Antalya Kepez Basketbol takımını çalıştıran Atalay Gemen getirildi. Yeni sezon öncesi geçtiğimiz hafta Cengiz Karadağ masaya oturan ve anlaşma sağlayamayan Boluspor Basketbol Şubesi aradığı hocayı Antalya'da buldu. Kulüp binasında düzenlenen imza törene Boluspor Basketbol Şubesi yöneticileri, Boluspor yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
İmza töreninde konuşma yapan Boluspor Kulüp Başkanı Abdullah Abat Futbol takımımızın teknik heyetini belirledikten sonra, Basketbol takımımızın da daha güçlü bir sezon geçirmesi için hocamız Atalay Gemen'le anlaşmış bulunmaktayız. Atalay Gemen hocamız Efes Bilsen gibi büyük A takımlarda oynamış bir antrenörümüz. En son Kepez Belediyespor ile uzun yıllar beraber olmuştur. Boluspor Basketbol takımını daha ileriye taşıyacağına inandığımız için bugün buradayız. İnşallah Boluspor için hayırlı olur” dedi.
YAMANER: Başarıya ulaşmak isteyen bir hoca”
Boluspor Kulübü Başkan Yardımcısı (Basketbol Şube Sorumlusu) Fatih Yamaner, Boluspor yönetim kurulu ve basketbol şube yürütme kurulu olarak Boluspor basketbol takımının sportif başarısı, kulübümüzün kurumsal ve ekonomik menfaatleri doğrultusunda en doğru kararları almak için kongrede seçildiğimiz andan itibaren yoğun bir çalışma içindeyiz. Kulüp başkanımızın heyecanı ve azmi ekip olarak çalışmamızda itici güç olmaktadır. Boluspor sevdalıları bildiğiniz gibi geçen hafta itibari ile sportif direktör Cengiz Karadağ ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Kendisine spor hayatında başarılarının devamım diliyoruz. Boluspor basketbol takımında geçen sene başlayan heyecan ateşini büyütmeye devam edecek bir isimle antlaşmanın mutluluğu içindeyiz. Atalay Gemen hocamızın kariyerine genel kriterler ile baktığımızda Türk basketbolunun lokomotifi Efes Pilsen takımındaki başarılı oyunculuk kariyeri ve yaşadığı zaferler, Türk basketbol tarihinde önemli bir yere sahip olan lider hocalar Aydan Siyavuş, Aydın Örs, Murat Didin ve Halil Üner gibi isimler ile beraber çalışması ve bu isimlerin referans olması! Antalya Kepez Belediye basketbol takımında yakalamış olduğu istikrar ve takımına kazandırmış olduğu genç oyuncular, alt yapıya verdiği önem basketbol camiası tarafından yakinen bilinmektedir. Boluspor basketbol takımı için tercih etmemizi etkileyen en önemli özellikleri ise, Antalya Kepez Belediyesinde ücret almadan oynayan bir takımı üçüncü lige yükseltmesi. Geçen sene ve geçmiş yıllarda gene milli takım seviyesine yükselmiş sporcu kardeşlerimizi Türk basketboluna kazandırması, basketbol alt yapıda Anadolu şampiyonluğunu yakalaması, mütevazi kişiliğine rağmen bir o kadar da başarıya ulaşmak için gösterdiği azim, Türk basketbolunun saygın isimlerinin referans olması ve Boluspor armasına duyduğu saygı ve sevgisi bu sözleşmeyi imzalamamızın haklılığını göstermektedir. Atalay Gemen hocamızın Boluspor armasına değer katacağına ve ismini Boluspor basketbol tarihine altın harfler ile yazdıracağına yürekten inanıyorum. Bolu ilimize ve Boluspor camiasına hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
ATALAY GEMEN; FUTBOLDAKİ BAŞARIYI BASKETBOLA…”
Boluspor Basketbol Takımı Koçu Atalay Gemen ise Öncelikle beni aranıza kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Öncelikli hedefimiz futboldaki başarıyı basketbola da taşıyacağız. Heyecan verici yaklaşım beni oldukça mutlu etti ve hiç tereddüt etmeden bugün buraya imza atmaya geldim. Meslektaşım ve arkadaşım olan Cengiz Karadağ hocama bu ateşi alevlendirdiği için teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Benden önce o vardı. Ondan sonra ben geldim. Benden sonrada birileri gelecektir. Yönetim kurulumuzun ve seyircimizin desteğiyle burada istenen düzeye ulaşmaya çalışacağız. Daha doğrusu layık olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Boluspor Basketbol Şubesi ayrıca Yardımcı Antrenör Ahmet İshak Gülen