Pazar günü saat 17.00'da 17 Temmuz Spor Salonu'nda oynanacak olan basketbol müsabakasında Bolu Belediye Spor Boluspor Basketbol takımının rakibi Samsun temsilcisi Anakent.

Sezon başında Cem Cengiz Karadağ ile anlaşan ve sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan Samsun BŞB Anakent Basketbol takımı 4. Hafta müsabakasının ardında Coach Karadağ ile yollarını ayırırken yerine Ali Burgul 'u getirdi, 3 sezon önce Adanaspor ile oynanan eleme maçlarında Adanaspor takımının başında karşılaşılan Burgul seride 2-1'lik mağlubiyetin ardından sezonu kapatmış ve Boluspor'un final gurubunda yer almıştı.

Samsun ekibi takımında Erdem Türetken, Yalçın Azizmahmutoğulları, Gökhan Şenol ve Enver Ekmen gibi skor yönü yüksek olan önemli oyuncuların yanı sıra Hakan Üsküplü, Ahmet Erdoğan ve Soner Şahin gibi üst liglerde oynamış deneyimli oyuncularda bulunmakta.

Coach Burgul takımın başına geldikten sonraki 4 müsabakayı da kazanan samsun ekibi maç başına ortalama 74 sayı üretirken rakiplerinden ise 61 sayı ortalamasında tutarak ligin en az sayı yiyen takımı durumunda.

Samsun temsilcisinde maç başına 15 sayı ortalaması ile Enver Ekmen 13 sayı ortalaması ile Erdem Türetken ve 10 sayı ortalaması ile Gökhan Şenol takımın skor yönündeki en etkili oyuncuları olarak bilinmekte.

Bolu Belediyespor Boluspor basketbol takımında ise Atalay Gemen'in takımın başına getirilmesinden sonra 6 maçta 2 galibiyet 4 mağlubiyet alan basketbol takımının hücum yönü zayıflar iken savunma yönü biraz daha ön plana çıktı. 9 maçta 2 galibiyet 7 mağlubiyet ile gurupta 11. Sırada bulunan Bolu Belediyespor Boluspor basketbol takımı maç başına ortalama 69 sayı üretirken, maç başına ortalama yediği 77 sayıyla ligde en fazla sayı yiyen takımlar arasında yer alıyor.

Hasan Yiğit Seçkin, Olcay Özkundilli ve Mehmet Şen, Bolu Belediyesspor Boluspor Basketbol takımının sayı yükünü çekerken yeni yapılan transfer Kağan Kavraal'ın da ilk maçında takıma skor ve savunma yönünde katkı yapması bekleniyor. Haber Merkezi