Başkent Ankara'da ‘Bolulular Buluşması' olarak isimlendirilen ve tüm Bolu derneklerini bir çatı altında toplamayı amaç edinen Ankara´daki Bolulu bürokrat, siyasetçi ve işadamlarının her ay bir araya geldiği ve bu ay 5'incisi tertiplenen Başkent Bolulular Birliği ‘Gündem Gerede' programı gerçekleştirildi.
Ulucanlar Cezaevi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Atay, 21 ve 22. dönem Ankara Milletvekili TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, Ankara´da yaşayan Geredeli, Bolulu bürokratlarımız, Gerede Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri, Gerede Belediyesi Birim Müdürleri, Ankara Bolulular Platformu Üyeleri ve Ankara´da yaşayan çok sayıda Hemşerimiz katılarak yoğun ilgi gösterdiler.
Ankara´da yaşayan Boluluları her ay bir araya getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunup, fikir alışverişleri yapılan konferans; Başkent Bolulular Birliği adına Yakup Evirgen´in açılış konuşması ile başladı. Gerede Kaymakamı Arslan Yurt´un sunumu ile devam etti. Kaymakam Arslan Yurt sunumunda Gerede'de gerçekleştirilen çalışmalar, nüfus, ihtiyaçlar, tarım, sanayi ve turizm konularında katılımcıları bilgilendirdi.
GERKAV Başkanı Ziya Kahraman; GERKAV´ın faaliyetleri ile ilgili geçmişten günümüze yapılan çalışmalar hakkında konuşma yaptı. Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın görseli bol sunumu ile katılımcıları bilgilendirdi.
Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın ise yaklaşık 1 saat süre içeresinde Gerede´de yapılan tüm çalışmalarla ilgili görsel üzerinden sunum yaptı. Konuşmasına bu organizasyonu tertip edenlere teşekkürle başlayan Belediye Başkanı Ömer Baygın, İlçemizi Sanayi Şehri, Turizm Şehri ve Öğrenci Şehri üzerinde yükseltiyoruz. Sanayi şehri olarak 2 Organize Sanayi Bölgesine sahibiz. Tabakhanelerin taşınma süreci başladı. Deri Organizede çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karma Organize Sanayi Bölgesinde hareketlilik var teşvikten diğer bölgeler gibi yararlanamasak da son düzenlemelerle gerek arsada %50 devlet hibesi gerekse sektörel bazda bazı sektörler için teşvik bölgesi uygulaması değiştiği için parsel tahsislerinde artış ve fabrika yapımlarında hızlanma var. 10 parsel üzerinde üretim, 5 parsel üzerinde inşaatlar devam ediyor. 48 parselden 18 parselimiz boş. İnşallah önümüzdeki dönemde üretime geçecek fabrikalarla birlikte ciddi bir istihdam sağlanacak. Turizm Şehri olarak Allah´ın bahşettiği güzelliklerin üzerine yaptığımız yatırımlarla büyük ivme kazandık. Arkut Dağı bizim için çok önemli kış turizmi ve yaz turizmimiz canlı geçiyor. Kış mevsiminde Kayak yapmak için İlçemize gelenlerin sayısında ciddi bir artış var. İhtiyacımız olan Kayakevi yapımı devam ediyor. Kayak ve futbol takımlarının kamp yapması tanıtımımızı daha da artırdı. Özellikle ülke içinden ciddi sayıda turist çekiyor. Turizme bağlı olarak tarihi eserlerimizi restore ettik, etmeye devam ediyoruz. Otel ihtiyacını gidermek için mimarisi Gerede evi olan Butik Otelimizin inşaatı bitmek üzere önümüzdeki aylarda hizmete girecek. 5 yıldızlı otel yapılabilmesi için alan ayırdık yatırımcı davetlerimiz sürüyor. Esentepemiz de Havuzlu Bahçe Kafe-Restoranı hizmete açtık, Ramazan Dede Camisi çevre düzenlemesini projelendirdik. Kent Müzemizi bitirdik hizmete açacağız. Termal Kaynak arama ruhsatı aldık sondaj çalışmalarımız sürüyor. Öğrenci şehri olarak İlçemizde 9 lise var 2200 öğrenci okuyor. 5 tanesi sınavla kazanılabilen okullar. Eğitim tesislerimizde gerek belediye arsası hibesi gerekse hayırsever-devlet işbirliğinde köprü vazifesi yapıyoruz. Yatırım programına aldırma, iş ve işlemlerini Ankara´da takip ediyoruz. 4 yıllık Meslek Yüksekokulu bölümü açıldı. 102 öğrenci okuyor. 2 yıllı