Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör, Anadolu Ajansının (AA) 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Yılmaz, mesajında Türkiye Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türkiye'nin sesini dünyaya duyuracaktır" diyerek, görevini belirlediği Anadolu Ajansının dünya ajansları içinde haklı bir yer edindiğini bildirdi.
Yılmaz, AA'nın doğru, tarafsız ve hızlı haber konusunda taviz vermediğini kaydederek, "Rakipleri ile haber yarışında olan Anadolu Ajansını, 100. yaşında dünyada önde gelen ajanslardan biri görmek en büyük arzumuzdur. Bu duygularla, Türkiye Cumhuriyetinin en eski kurumlarından Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıl dönümünü kutlar, başarılarının devamını dilerim" ifadesini kullandı.
Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör;
Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör ise AA'nın sadece Türkiye'de değil, dünyada da marka olduğunu kaydetti.
AA'nın Türk halkına Atatürk'ün hediyesi olduğunu ifade eden Güngör, şunları bildirdi: "Dünyadaki seçkin ajanslar arasında yerini alan Anadolu Ajansının 93. yıl dönümünü Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm gazeteci arkadaşlarım adına kutluyorum. AA, aynı zamanda istihdam ettiği binlerce gazeteci arkadaşımızın evlerine ekmek götürmesine vesile olan bir kuruluştur.
Özellikle son yıllarda çok büyük bir atılım içinde. Dünyada da ses getiren bir ajans olacaktır."