Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu'nun sayılan ve sevilen şahsiyetleri ressam Orhan Ersoy ile çam yetiştiriciliğinde Bolu'da önemli adımlar atan ve Antalya–Side Bodrum ve Bolu'daki Petro Kent'in fikir babası Belgin Özer'i ziyaret etti.

Sanata şiire edebiyata önem ve değer veren Yılmaz Bolu'nun yetiştirdiği ülkemizin sayılı ressamlarından Orhan Ersoy'u evinde ziyaret etti. Yılmaz Orhan abimiz Bolu'nun en kıymeti şahsiyetlerinden. Ülkemizde hatta dünya da resimleri ile adını duyurmuş. Kişiliği sanatı ile örnek alınacak bir isim. Belediye Meclisi kararı ile Orhan abimizin yaşadığı sokağa ‘Orhan Ersoy' ismini verdik. Hatta kendi yazdığı şiirleri ve hayatını kitap haline getirmeyi düşünüyoruz. Gelecek nesilde Orhan Ersoy ismini bilmeli ve O'nu tanımalı. Yine birgün ziyaretimde bana Beethoven'ın 9. Senfonisi'ni dinletmişti. Ama Bülbülün sesiyle birleştirmişti o senfoniyi. Yaptığı tablolar olsun yazdığı şiirlerle son derece kibar beyefendi bir büyüğümüzdür Orhan abimiz.” dedi. Ziyaretten son derece menün olan ressam Orhan Ersoy'da ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ardından yine Bolu'da yetişen değerli insanlardan ve Bolu'ya hizmetleri olan Belgin Özer'i ziyaret etti. Yılmaz, Belgin abimiz de bizim için çok değerli bir isim. Antalya Side Bodrum ve Bolu daki Petro Kentin kurucusu ve fikir babası. Doğayı çok seven ve yine Bolu'da çam yetiştiriciliğinde önemli hizmetleri olan bir abimiz. Biz O'nun da hayatını kitap haline getirmek ve gelecek nesillere anlatmak ve unutturmamak istiyoruz. Zaman zaman kendilerini ziyaret ederim. Sohbetlerimiz olur. Bolu için değerli insanlar ve gelecekteki neslin de bu değerli insanları tanıması için bilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi. Haber Merkezi