AKP Bolu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Köroğlu TV'de yayınlan Mehmet Ali Atalay'ın programı Dipnot'a konuk oldu. Programda ilk olarak Bülent Arınç'ın Bolu Mitingini değerlendiren Yılmaz, Arınç'la tanıştıkları zamanı anlattı. Yılmaz, Öncelikle Bolu'da mitingler zor olur. Beklenilen olmaz. Bugün Bülent Bey'in gelişi ani oldu. Daha önceden belirlenen bir tarih değildi. 3 gün önceden bize haber verildi. Buna rağmen duyuruları hem il teşkilatımız, hem kadın kollarımız, hem gençlik kollarımız Allah razı olsun iyi yaptılar. Ben konuşma yaparken baktığımda insanların sonunu göremedim. Sanırım Bülent Bey'de sonunu göremedi ki o kalabalık onu da çok memnun etti. Bolu halkından Allah razı olsun. Onlar olmasaydı zaten biz olmazdık. Biz onların hizmetkârıyız. Zaten siyasetin amacı da hizmetkârlığı iyi yapabilmek” dedi.
SEÇİM ÇALIŞMALARI VE AİLE YAŞANTISI
Atalay'ın eve vakit ayırabiliyor musunuz sorusu üzerine ise Yılmaz, Allah hep dengi dengine diyor ya. Bana göre benimle uyumu tam sağlayan bir eşim var. Herhalde Allah bize öyle bir eş nasip etmeseydi herhalde sıkıntı olurdu. Bazen hanımla görüşüyoruz. Biz bu işi severek yapıyoruz. Yani insan bir işi severek yaparsa o iş insanı yormaz. Ben belediyedeki işimi severek yapıyorum. Her çalışmada bir engelle karşılaşıyoruz ama severek yaptığımız için engelleri aşıyoruz” ifadelerini kullandı.
SANAYİ'DE SON DURUM
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ayrıca sanayi esnafının kafasındaki soruları yanıtlayarak proje hakkında çıkan söylentilere açıklık getirdi. Yılmaz, Geçmişte biliyorsunuz provoke edilmişti, şimdide ediyor. Biz sanayi ile ilgili çalışmalara ilk başladığımızda mevcut basın ve mevcut yapı provoke etmek için oradaki insanları toplayıp birçok toplantı tertipledi. Ona rağmen bu proje başladı. Bir defa sanayinin orada kalabilme şansı yok. Bu bir kentsel dönüşüm projesi, onaylandı ve bitti. Mevcut sanayide, oradaki insanlarda zaten oradan memnun değiller. Yani bırakırsan orada kendi kendilerine yok olup gidecekler. Yakın gelecekte D-100 kapandığı zaman orası sanayi olu mu? Bunların hiçbirini bilmeden provoke ediyorsun. Şu an sanayinin taşınması ile ilgili elini taşın altına koyan kim; birincisi belediye. Biz bunu yürekten istiyoruz, destekliyoruz ve belediye olarak sanayicimizin daha uygun dükkan sahibi olabilmesi içinde elimizi taşın altına koyuyoruz. Laf üretmiyoruz. Alt yapıyı biz yapacağız diyoruz, protokolü imzalıyoruz. Bu çok önemlidir. İşin başında Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği, Ticaret Sanayi Odası ve BESOB var. Ticaret sanayi odası ve BESOB niye var; zaten üyeler ya TSO üyesi ya BESOB üyesi. Onun için varlar. Yani kendi üyelerinin oluşturduğu üst birlik bunlar. Şu an sanayi esnafının yanlış para ödemesine TSO evet der mi? Bunu düşünebilir misin? BESOB kendi üyesine ihanet eder mi, ederse hesabını sormazlar mı? O zaman BESOB ihanet etmezse, BTSO ihanet etmezse kim eder. Alaaddin Yılmaz'da diyor ki ben daha yardım edeceğim diyor. Artı Bolu Valiliği işin garantörü. Bolu Valisi esnafına ihanet eder mi? TOKİ devlet ihanet eder mi? TOKİ'den daha uygun bina yapımı gerçekleştiren oldu mu şu güne kadar. TOKİ devlet kuruluşu. Devlet kendi vatandaşına niye ihanet etsin. Şu anda bir ihale oldu mu? Yapılan projenin maliyeti çok büyük bir proje mi? Maalesef milletvekilimiz, taşınmasını engelleyememişti, şu anda projelerini engellemek için seçim döneminde uğraşıyor. Biz seçimde bunun da temelini atıyoruz deyip bundan güç alalım derken, inşaatlar gözüksün derken ki bu 3 yıllık bir mücadele sıradan bir şey değil. Bu 40 yılda olan bir şey ve bunu tamamen becerebilen yok. Sanayinin taşınması ile ilgili sanayicimize şu sözü vermiştik; mevcut yerdeki hakkınız 10 ise, mevcut yerdeki hakkınız 11 olacaktır. 9'a düşmeyecektir. Bunun garantisini veriyorum de