Alaaddin Yılmaz, Kanal A'da canlı yayınlanan ‘Başkanlar' adlı programın konuğu oldu. Bolu'da, 30 Mart seçimlerinde neler yaşandı? Cemaatin Bolu'da seçimlere ne kadar etkisi oldu? Tüm bu soruların cevaplarını Başkan Yılmaz samimiyetiyle kamuoyu ile paylaştı.
Yılmaz, Cemaatte görev yapan arkadaşlar, Bolu'da bizim can dostlarımız. Seçim döneminde bu arkadaşlarımız hassas davranmadıkları gibi benim şahsıma ve Ak Parti'ye düşman olan gruplarla müşterek hareket ederek bizi yok etmek için bütün güçlerini kullandılar” dedi.
Kanal A ekranlarından her hafta Perşembe günleri canlı yayınlanan ‘Başkanlar' adlı programın bu haftaki konuğu Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz oldu. Üçüncü dönem açık ara farkla 30 Mart seçimlerinden zaferle çıkan Başkan Yılmaz, seçim çalışmalarını ve cemaatin yerel seçimlere etkisini değerlendirdi.
İşte Program da öne çıkan satır başları;
Bolu nasıl bir seçim süreci geçirdi?
Kritik bir seçim döneminden zaferle çıktık. Bu seçim sürecinde seçimle ilgili projeler tartışılmadı. Bolu için değerlendirmek gerekirse benim yapamadıklarım seçim döneminde masaya yatırıldı ve Ak Parti düşmanlığı ile bir seçim dönemine girdik. Diğer adayların şehirle ilgili bir projesi ve çalışması yoktu. Seçime çalışmalarına biz başlamadan önce 17 Aralık süreci başlamamıştı. Biz seçim döneminde hep ülkenin istikrarı için bu seçimlerin çok önemli olduğunu vurguladık. Gücümüze güç katmak ve ülkenin istikrarı açısından seçimi kazanmak için yola çıktık. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde ülkeyi daha kuvvetli tutabilmek için çalıştık. 17 Aralık'tan sonra süreç birden farklılaştı. Ondan sonrada bizim temennimiz mecburiyet haline dönüştü. Çok sıkı bir çalışma temposuna girdik. Bolu merkez CHP ağırlıklı bir il olarak bilinir. İlk defa sağ bir parti ve sağ bir aday üç dönemdir Bolu halkına hizmet veriyor. Bu da Ak Parti'nin hizmetlerinin karşılığıdır. Bu seçim döneminde bazı insanlar sadece partiye oy verirken bazıları da hizmetlerimize oy verdi. ‘Ülke elden gidiyor ülkeye sahip çıkmak durumundayım' diye de Ak Parti'ye oy veren vatandaşlarımız oldu.
Gülen hareketinin seçim sürecindeki etkileri neler?
Birileri devletin görüşmelerini dinlemiş kaydetmiş ve zamanı gelince şantaj yapmış. Cemaatte görev yapan arkadaşlar Bolu'da bizim can dostlarımız. Onlarla seçim öncesi görüşmeler yaptık. Seçim döneminde bu arkadaşlarımız hassas davranmadıkları gibi benim şahsıma ve Ak Parti'ye düşman olan gruplarla müşterek hareket ederek bizi yok etmek ve Ak Parti'yi zarara sokmak için bütün güçlerini kullandılar. Ben cemaatçi arkadaşlarımıza ‘CHP sizin düşüncelerinize uygun, oy verebileceğiniz bir parti değil' dedim. Cemaat Allah rızası diye bilinen bir yapı. Allah rızası için kendi kardeşine silah çekmekten ve öldürmekten çekinmediği bir dönemi yaşadık. Çok ağır bir imtihan geçirdik. Bu imtihanda Allah şeytanın yanında kimseyi bırakmasın diye kendilerine de söyledim. MHP'li adaya bile siz kazanamayacaksınız, CHP lehine çekilin diyecek kadar ileri gidecek provokasyonlara girmişler. Bunlar hoş insancıl görülebilecek davranışlar değil. Bunlar bir cemaat davranışı değil. Biz burs vereceksek ilk onlara veriyorduk, kurban kesersek onlara veriyorduk bu kadar iyi bir davranışı katletmek için Allah rızası için İslami ve insani bir tarafının olmadığını seçim öncesinde kendilerine Bolu'da ifade etmeye çalıştık fakat başarılı olmadık. Bu konuda büyük bir eksiklik refahı içindeler. Bu seçimler çok üzüldüğümüz, çok kızdığımız, çok ağladığımız seçimler oldu. Seçimde Allah'a binlerce şükür ülkenin istikrarı bozulmadı. Ülkenin istikrara kavuşmasında Bolu'dan biraz güç ve