Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, tüm Karadeniz İlleri Kültür, Turizm ve Eğitim Derneği tarafından 2012 yılının Belediye Başkanı seçildi.
Tüm Karadeniz İlleri Kültür, Turizm ve Eğitim Derneği (TÜM-KARDER) tarafından her yıl geleneksel olarak Karadeniz'e kıyısı bulunan 18 Karadeniz ili arasında gerçekleştirilen ödül törenleri kapsamında, yılın Belediye Başkanı ödülüne Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz layık görüldü. Başkan Yılmaz'a ödülünü, Dernek Genel Başkanı Osman Işık ve yönetim kurulu üyeleri bizzat gerçekleştirdikleri ziyarette takdim etti.
“Sizin yaptığınız çalışmalar ile Bolu Türkiye'nin bir incisi olacak”
Başkan Yılmaz'ın makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan TÜM-KARDER Genel Başkanı Osman Işık, gerek Bolu'ya bizzat gelip çalışmaları görerek gerekse Bolu'da görevli olan dernek üyelerinin raporları doğrultusunda yönetim olarak bir karar aldıklarını ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ‘2012 Yılının Belediye Başkanı' seçtiklerini belirtti. Bolu'da yapılan birçok çalışmanın diğer belediyelerin hiçbirinde olmadığının altını çizen Işık konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Gezdiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla şunu söyleyebiliriz, Bolu, turizmi, eğitimi, doğası ve sizlerin yaptığı çalışmalar ile artık Türkiye'nin bir incisi olacak. Sizin yaptığınız çalışmalar içerisinde atık su ve temiz su arıtma tesisleri gerçekten bizim çok ilgimizi çekti. Bizim gezip gördüğümüz hiçbir belediyede böyle çalışmalar ne yazıkki şu an itibari ile yok. Ayrıca eğitime çok fazla destek verdiğinizi biliyoruz ve bu kapsamda üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin hepsine bilgisayar hediye etmeniz gerçekten çok daha büyük ve eşi benzeri olmayan bir projedir. Bunların yanında daha sayamadığımız birçok projeniz var biliyoruz ve bu çalışmalardan dolayı sizleri gerçekten kutluyoruz. Çoğu belediye başkanımız 5-10 yıl görevde kalıyor ve hiçbir hizmet yapmıyor ama sizin yaptığınız bunca hizmeti görmek bizlere gurur veriyor. Sonuç olarak gerek Bolu'ya gelip yerinde görerek gerekse buradaki görevli arkadaşlarımızın bizlere raporları doğrultusunda biz kararlarımızı aldık ve ‘2012 Yılının Belediye Başkanı' ödülüne sizi layık gördük. Şimdiye kadar yaptığınız bu devasa çalışmalar neticesinde sizleri kutluyor ve devamında da başarılar diliyoruz.”
“Bolu ve Bolululara hizmet etmek onur vericidir”
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yaptığı konuşmada, bu ödüle kendisini layık gördükleri için başta Genel Başkan Osman Işık olmak üzere bütün dernek yöneticileri ve üyelerine teşekkür ederek şöyle devam etti: Sizler tarafından böyle bir ödüle layık görülmek gerçekten çok güzel bir duygu ancak şunu söylemem gerekir ki ben Belediye Başkanı olduğumdan bugüne kadar şehircilik açısından Bolu'yu yeni bir şekle sokmak ve en önemlisi Bolu'yu çevreye duyarlı bir il haline getirmek için durmaksızın çalışıyorum. Çünkü Bolu doğal güzellikleri açısından Türkiye'nin en güzel illerinden bir tanesidir. İnsanı da aynı o doğa gibi nadir insanlardan oluşmaktadır ve Bolu'nun bu doğasına sahip çıkmıştır. Bizim yaptığımız çalışmaların tamamı Bolu'nun dünyada tanınan ve bilinen bir il olması adınadır. Dolayısıyla hem insanı hem doğası ile son derece güzel olan böylesine özel bir ile hizmet etmek benim için onur vericidir.”
Konuşmaların ardından Tüm Karadeniz İlleri Kültür, Turizm ve Eğitim Derneği (TÜM-KARDER) Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a plaketi takdim edildi. Başkan Yılmaz'da Osman Işık'a üzerinde Gölcük işlemesi olan çini tabak hediye etti.