Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Avustralya ziyareti, Avusturalya'da çıkan Türk gazetelerinde geniş bir şekilde yer aldı.
Gerçekleştirilen ziyaretlerin haberleri, Milliyet, Hürriyet ve Zaman Avustralya gazetelerinde manşet ve sürmanşetlerde çıktı.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da içlerinde bulunduğu heyet tarafından, Avustralya'ya gerçekleştirilen ziyaret ülkenin gündeminde geniş yer buldu.
Ziyaret haberini ‘Victoria Eyalet Parlamentosu'nda Türk heyeti onuruna yemek' başlığı ile Hürriyet gazetesinde yer alan haberde, yemekte Türk heyeti adına konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Çanakkale Savaşı'na atıfta bulunarak ‘Türkiye'de ne işiniz vardı?' diye sormasının karşılıklı gülüşmelere neden olduğunu yer aldı. Hürriyet gazetesi yaptığı haberde Başkan Yılmaz'ın şu konuşmalarına da yer verdi:
“Çanakkale Savaşı'nda Türk tarafı olarak bizler vatanımızı savunuyorduk fakat Avustralyalıların orada ne yaptıklarını halen daha anlamakta güçlük çekiyoruz. Türk tarihi o kadar büyük ve fazla olaylarla doludur ki Çanakkale Savaşı'nın bu tarih sayfalarından bir tanesini doldurabilir. Türkiye'ye geldiğinizde sadece Çanakkale'ye değil Bolu'ya da gelin, Bolu Türkiye'nin en güzel yerlerinden bir tanesidir.”
Ayrıca gazeteler, Avusturalya'da basılan Türk gazeteleri, Türkiye ile Avustralya arasında ticaretin artacağı başlıklarıyla çıkan diğer haberlerde Başkan Yılmaz'ın şu açıklamalarına değindi:
“Avustralya'daki görüşmeler esnasında buradaki hükümet yetkilileri ile birçok görüşme yaptık ve Türkiye'ye hepsi de çok sıcak ilgi duyuyorlar. Bu ilgiden dolayı bir Türk olarak gururlandım. Ama şunu görüyoruz ki burada bizim sanayicilerimiz oluşmuş, Türk ihracatçılarımız var. Bunları biraz daha Türkiye'dekilerle buluşturup harekete geçirmemiz gerekiyor. Türkiye dünyanın geleceğinde çok önemli bir ülke olacak ve şu anda da ülke olarak bunu kabul ettirebilecek büyük ve çok ciddi atılımlar içerisindeyiz.”