Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmak için gittiği Kazakistan'da, Ahıskalılar Kültür Merkezi ve Türk Halkları Medeniyet Vakfı'nı ziyaret etti. Özellikle Köroğlu Festivali'ne büyük katkıları bulunan Türk Halkları Medeniyet Vakfı'na Başkan Yılmaz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kazakistan'da, Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali ile ilgili bir takım temaslarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kazakistan Ahıskalılar Kültür Merkezi ve Türk Halkları Medeniyet Vakfı'nı da ziyaret etti. Ziyarete Başkan Yılmaz'ın yanı sıra, eşi Güler Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediye Meclis Üyesi Tahsin Akduman, Köroğlu Festivali Koordinatörü Mehmet Çetin ve Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert de katıldı.

Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet ilk olarak Ahıskalılar Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Ahıskalılar Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şah İsmail; Ahıskalılar, 1944 yılında Stalin'in sırf Türk oldukları için Orta Asya'ya sürdüğü bir Türk Milletidir. Orta Asya'ya sürgün edilen Ahıskalıların en yoğun yaşadığı yer Kazakistan'dır. Kazakistan'da yaklaşık 185 bin Ahıska Türkü yaşamaktadır. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere Türkiye'deki Türk kardeşlerimiz ve Kazakistan devleti ve Kazak kardeşlerimiz bizlere çok büyük destekler vermektedir. Bugünde Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz bizleri ziyaret etti. Kendilerine ziyaretlerinde dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah Köroğlu Festivali ile geçmişte kopuk olan bağlarımızı yeniden onaracak ve yeniden birlik olacağız” dedi.

Başkan Yılmaz ise, Ahıska Türklerinin uzun yıllar boyunca büyük acılar ve sıkıntılar çektiğini belirterek; Başta ülkemiz Türkiye olmak üzere bizler her zaman Ahıskalı kardeşlerimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Bu güne kadar ilişkilerimiz bir takım sebeplerden dolayı kopuktu fakat artık inşallah birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel günlere hep beraber ulaşacağız” diye konuştu.

Başkan Yılmaz'dan, Köroğlu Festivali'ne büyük katkıları bulunan Türk Halkları Medeniyet Vakfı'na teşekkür plaketi. Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Türk Halkları Medeniyet Vakfı'nı ziyaret etti. Türk Kültür, Sanat ve Folklorunu gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarını yürüten vakfın sanatçıları, 1.ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali'nde gösterdikleri folklorik dans ve gösterileri ve konserlerle Bolu Halkının büyük beğenisini almışlardı.

Başkan Yılmaz ziyarette başta vakıf başkanı Ahmet Dağduran olmak üzere tüm vakıf üyelerine ve sanatçılara, 1. ve 2. Köroğlu Festivallerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Vakıf Başkanı Ahmet Dağduran ise Köroğlu Festivali'nin dünyadaki en anlamlı ve güzel festivallerden birisi olduğunu, böylesine güzel bir festivalde bulunmaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, her zaman bu festivalde yer almak istediklerini söyledi.

Vakıf ziyaretinin ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve beraberindeki heyet adına bir akşam yemeği düzenlendi. Yemeğe Almaatı Başkonsolosu Suphi Ataman, Türk Halkları Medeniyet Vakfı'na üye olan sanatçılar, akademisyenler, yazarlar, iş adamları ve öğrenciler katıldı. Yemekte Kazak sanatçıların ve dansçıların gösterilerinin ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vakıf Başkanı Ahmet Dağduran'a Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'ne verdikleri katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Haber Merkezi