Bolu Belediyesi tarafından Bolu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda ‘Bolu'nun Gelecek Planı' konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Bolu'nun turizm, spor ve sağlık kenti olma yolunda geleceğe yönelik gerçekleştirilen projeler Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İmar Müdürü Mehmet Özen ve Bolu Belediyesi'nde Şehir Plancısı olarak görev yapan Merve Çevik tarafından gerçekleştirilen sunumla tanıtıldı.

HABER: EMRAH ÖGET

Bolu'nun geleceği ile ilgili olan bu toplantıya duyulan ilgiden memnun olmadığı anlaşılan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu ve Bolu'nun geleceği ile ilgili tasarımlarda fikir sahibi olmak isteyen, gerçekten Bolu ile alakalı olan değerli katılımcılar hoş geldiniz. Neden bu cümleyi kullandım, çünkü şuan Bolu'nun mevcut ve gelecekle ilgili bir çalışması için herhalde bütün sivil toplum örgütleri çağırıldı, bütün mimar ve mühendisler odaları çağırıldı, muhtarlar çağırıldı. Bu kadar kişi geldiyse eğer Bolu ile ilgili işin laf kısmı ötesinde işin özüne hakim olmak isteyen insan sayımız bu. Türkiye'nin de bu” dedi.

“ASIL FİKRE İHTİYACIMIZ OLDUĞU ZAMANLARDA YANIMIZDA OLMAYAN İNSANLARIN…”

Toplantıya katılmayanlara göndermede bulunan Başkan Yılmaz, Laf konusunda çok başarılı ve becerikli olabiliriz ama işin özüne girip, işi kavramak isteyip fikir sahibi olmak, aynı zamanda fikir üretmek konusunda Türkiye yeterli insan yetiştiremiyor. Ondan sonra da işte bazı projeler sadece belirli şahısların inisiyatifine kalıyor ve merdiven altlarında dedikodusu yapılıyor. Önemli olan işe sahip çıkmak, katılımcı demokrasinin amacı da bu. Tartışılması gereken konularda sonuna kadar tartışıp yanlışı düzeltme ve eksiği tamamlama noktasında bir gayret gerekiyor. Gerçekten şehirde yaşayan, şehri düşünen, şehrin geleceği ile ilgili söz söylemek isteyen insanlar için böyle zamanlar önemli. Gelenlere teşekkür ediyorum. Ama buraya gelmeyip de yapılacak projelerle ilgili söyleyecek sözü olanları bazen ciddiye almak konusunda sıkıntılar çekiyoruz. Bazen doğru şeyler de söyleyebilirler, ancak asıl söylenmesi gereken mekanlarda, asıl fikre ihtiyacımız olduğu zamanlarda yanımızda olmayan insanların gelecekteki söyledikleri de bazen doğru bile olsa ciddiye alınmıyor. Bunları bilerek hareket edersek, o zaman işin yaygara kısmında kopartılan yaygaraları da ciddiye almamış oluruz diye düşünüyorum. Maalesef Bolu'muzun hali bu ve Türkiye'nin hali de bundan çok farklı değil. İşi sahiplenecek, elini kolunu bir problemi çözmek için taşın altına koyacak insan sayısını artırabilirsek, Bolu'yu ve Bolu'nun geleceğini gerçekten düşünen insan sayısını artırabilirsek Bolu'muz ve ülkemiz çok farklı gelişir” şeklinde konuştu.