Bolu Demirciler Nalbur ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Bozoğlu ve Sanayiciler Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz ziyarette Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile birlikte ‘Yeni Sanayi Sitesi' projesiyle ile ilgili esnafların sorularını yanıtladı.
Açıklamasında muhalefete seslenen Başkan Yılmaz, Sanayi sitesi ile ilgili bir projeniz varsa getirin sanayi esnafı da onaylarsa ben arkasındayım. Yine alt yapısını ben yapacağım” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin de açıklamasında seçimden sonra Ankara'dan, Bolu'ya bir ekip gönderip sanayi esnafıyla müşterek kararlar alınacağının müjdesini esnafa verdi.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Yeni Sanayi Sitesi" projesiyle esnafların milyarlarca liralık borç yükünün altına girmesinin sağlanmaya çalışıldığı iddia etmişti. Ziyarette bu iddialara cevap veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin yeni sanayi sitesi projesi uygulanırken esnafın çıkarları gözetilerek kararlar alındığı belirterek; Sanayi sitesinin şehirdışına taşınması projesi, siyasi şov malzemesi yapılmayacak kadar ciddi ve devasa bir projedir.” dedi.
Ortak yolu bulacağımıza inanıyoruz
Bolu Demirciler Nalbur ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Bozoğlu; Sanayide bir takım sıkıntılar oldu. Bazı yerel gazetelerde sizler hakkında farklı şeyler söylendi. Bizim öyle bir açıklamamızın olmadığı yazılı basın açıklaması ile duyurduk. Şuan yine burada yineliyoruz. Bizim belediye başkanımıza ya da herhangi bir siyasi partiye karşı sanayimizde herhangi bir çalışma yok.Sanayi esnafımız ekmek derdinde bu esnaflara sizin desteğiniz partilerin desteği her zaman lazım. Sanayi ile sıkıntılarımıza seçimden sonra anlaşarak ortak yolu bulacağımıza inanıyoruz” dedi.
Provokasyon odaklı çalışmaktadırlar
Yapılan seçimlerle Bolu Demirciler Nalbur ve Sanatkarlar Odası Başkanı seçilen Metin Bozoğlu'na ve yönetim üyelerine görevinde başarılar dileyerek açıklamasına başlayan Başkan Yılmaz; ”Bolu'da sivil toplum örgütlerinin tamamı ile müşterek çalışmış ve beraber çalıştığımız yapıyı 10 yıl başarıyla sürdürdük. Sanayi ile sıkıntıları biliyoruz. Bolu'da bazı siyasi partiler ve bazı basın mensupları çözüm odaklı değil provokasyon odaklı çalışmaktadırlar. Doğru giden bir şeyi yanlış gösterebiliyorlar. Bolu'nun geleceği için olmazsa olmaz projelerden bir tanesi yeni sanayi sitesidir. Kentsel dönüşüm projesidir. Sanayi şehrin göbeğinde kalmıştır sanayicilerinde rahat çalışabilecekleri bir ortama ihtiyaçları vardır. Mevcut sanayideki yerleri düşünülerek yeni sanayi sitesinde hareket edilecek ve sanayi esnafımız bu işten karlı çıkması hedeflenmektedir. Yeni sanayi sitesinde esnafımız en modern yapıyı en uygun şartlar altında kazanacaklar biz ilk projeyi ortaya koyduğumuzda da bu fikirleri savunduk şimdi de bu fikirleri savunuyoruz” dedi.
Sözümüzün arkasındayız
Konuşmasının devamında sanayi esnafının çıkarları göz önüne alınarak müşterek hareket edileceğini vurgulayan Başkan Yılmaz; ”Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) kendi yanlışından dolayı para kaybetmiş olabilir o BESOB'un kaybıdır. Seçim sürecinde olduğumuz için akı kara göstermek için müthiş bir provokasyon yapılmıştır. Muhalefet ve bazı gazeteler Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği, Ticaret Sanayi Odası, BESOB ve TOKİ bir araya geldi sanayicimizi dolandırıyor gibi ifadeler kullandı. Sanayiciyi dolandıran belediye sanayi esnafımızın cebinden daha az para çıksın diye alt yapıyı ben yapacağım der mi? Her şeyi alabora yapacak şekilde hareket eden yapılar bunu bu şekilde gösterebilir. Sana