Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Doğancı Köyü'nde Romen vatandaşlarla bir araya geldi. Bolu Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Romen vatandaşlar için özel olarak yaptırılan 72 konutun kura çekiminde sadece 17 Romen vatandaşa konut çıkması üzerine konu ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, geriye kalan aileler için de yeni bir yerde ev yapacaklarının müjdesini verdi.
Bolu Belediyesi tarafından Bolu'da yaşayan Romen vatandaşlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ ile birlikte 72 adet konut yapılmış ve bu konutların kura çekimlerinde sadece 17 Romen vatandaş ev sahibi olabilmişti. Konu ile ilgili Romen vatandaşlarla bir araya gelen ve onlara bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, iki kurum arasında yaşanan sıkıntılar sebebiyle, yapılan 72 konutun kura çekimine sadece Romen vatandaşlarımız değil aynı zamanda engelli ve maddi sıkıntısı olan vatandaşlarımızın da katıldığını belirtti. Kuralarda sadece 17 Romen vatandaşın ev sahibi olabildiğini belirten Yılmaz; geriye kalan aileler için ise yeni bir yerde yeniden evler yapacaklarının müjdesini vererek; Biz her zaman verdiğimiz sözün arkasındayız” diye konuştu.
“Ben sözümün her zaman arkasındayım”
Başkan Yılmaz konuşmasında ayrıca, konutlar için yer ayarlandığı zaman sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa bu konutları yapacaklarını ve çok daha ucuza yapabileceklerini belirterek şöyle devam etti:
“Biz bismillah deyip başlasak artık inşaatlar 1 sene içerisinde bitiyor. Şu anda yeni bir yerde Romen vatandaşların tamamını kapsayacak şekilde bir çalışmaya gireceğiz. Bunu da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmelerimizde bakan onayladı. Biz size şu sözü verdik; ‘Dedik ki bütün aileleri konut sahibi yapmanın sözünü veriyoruz' dedik. Ben bu sözümün her zaman arkasındayım”