Bolu Belediyesi Dansların Dili Projesi kapsamında, belediye personellerine yönelik İngilizce kursu başladı. İki haftadır devam eden kursa katılan ve personelle ders arasında sohbet eden Başkan Yılmaz, kurs bitiminde en başarılı olan iki kişiyi yurt dışına gönderme sözü verdi.

2012 Teklif Çağrısı döneminde Bolu Belediyesi tarafından başvurusu yapılan TR-11-E415-2012-R2 referans numaralı “Dansların Dili-Language Of The Dances” adlı Gençlik Programı Alt-Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri projesi, Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Bolu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü personelleri Burçin Özdörtdivanlı ve Tuğba Şenel'in koordinatörlüğünü yaptığı projenin amacı ise projeye katılan gençlerin ülkelerinin kültürel danslarını birbirlerine öğretme yolu ile kültürel diyaloğu artırarak hoşgörünün artmasını sağlamaktır. Bu proje ile 5 farklı ülkeden gelen katılımcılara Bolu'nun turistik yerleri tanıtılacak. Bütçesi 27.624,00 € olan proje İtalya, İspanya, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya'nın ortaklığı ile yürütülecektir.

Proje kapsamında devam eden kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kursa katılan personele büyük bir jest yaptı. Yılmaz, kurs bitiminde kursiyerler arasından İngilizceyi en iyi öğrenen iki kişiyi yurtdışına gönderme sözü verdi. Başkan Yılmaz'ın bu büyük jestine karşılık oldukça mutlu olan kursiyerler ise, bundan sonra daha çok çalışmaları gerektiğini belirterek, İngilizceyi daha iyi öğrenmek için büyük çaba sarf edeceklerini söylediler.

2 ay boyunca devam edecek kursun sonunda, kursu veren öğretmenin belirleyeceği en başarılı iki kursiyer yurt dışına gitme şansını elde etmiş olacak.