15 yıllık görev süresi 31 Mart'ta bitecek olan Başkan Yılmaz'a, Bolu Hilton Otel'de düzenlenen ve Bolu Belediyesi'nde birlikte yol arkadaşlığı yaptığı çalışma arkadaşlarının katılım sağladığı yemekte, ilgi büyüktü.

“BİR SÜRE VAR, BİZ GELİP GEÇİCİYİZ AMA ASLOLAN SİZLERSİNİZ”

Bolu için yapılan her hizmette istişare ettiği dava arkadaşlarına, düzenlenen yemekte hitap eden Başkan Yılmaz; Çok değerli dostlar dava arkadaşlarım öncelikle bu güzel salonu dolu bu kadar kalabalık olduğunu ben ilk defa görüyorum. Öncelikle teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Dile kolay 15 yıl beraberdik Bolu için hizmet vermeye çalıştık. Ben bazı toplantılarda sizlere biz gelip geçiciyiz, aslolan sizlersiniz demiştim. Evet bir süre var, biz gelip geçiciyiz ama aslolan sizlersiniz. Ama benim de Bolu'yla buluşmam belediyecilik anlamında 25 yılı buldu. İki dönem Belediye Meclis Üyeliği olmak üzere bu dönem de Bolu için çalıştık. Bolu'nun problemleri Bolu'nun geleceği ve ne şekilde şekillendirileceği bu konuda arkadaşlarımızla beraber hazırlık yaptık. Allah takdir etti Belediye Başkanı seçildik. 10 yıllık hazırlık döneminden sonra 15 yıl da bu şehirde değişim ve dönüşümü sizlerle sağlamaya çalıştık. Tek başımıza hiçbirimizin hiçbir şey olmadığının bilinci içerisindeyiz. Birlikte hareket ettiğimiz zaman neler yapılabildiğini hepimiz görmüş olduk. Adım adım bir şehri inşa ettiğimizi bilmelisiniz. Bolu özel bir şehir yüzde atmış beşi ormanlarla kaplı. İki yüze kadar göl ve göleti olan 4 mevsimin yaşandığı tek yer burası. Bu yüzden Bolu'ya ‘Tabiatın Kalbi' dedik ve böyle bir yerde görev aldık.” dedi.

“HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Bolu ile ilgili hayallerini inşa ederken kendi hayatını bir kenara bıraktığının ve kendisine cephe alınmış olmasına rağmen Cumhurbaşkanımız'ın takdiriyle tekrar Belediye Başkan Adayı olarak gösterildiğini vurgusunu yapan Yılmaz; Bu şehrin geleceğinde de turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacağını belirledik. Yaptığımız bütün çalışmalar hep bu konuya yönelik oldu. Biz ‘Bismillah' diyerek yol yapmaya başladık. Bizim hayalimizde bir şehir vardı,bu hayali gerçekleştirmek için çalışmaya gayret ettik. Bunu yaparken de kendi hayatımızı bir kenara bırakıp hedefe kilitlendik ve bu hedefe doğru yürürken de kırıp döktüğümüz oldu. Niyetimiz, sadece hayal ettiğimiz dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesini ortaya çıkarmaktı. Dile kolay bir dönem bitti ve bize karşı cepheler çoğaldı. Hiç kimsenin istemediği dönemde beni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan aday yaptı. Başkanlık için Bolu halkı beni tekrardan seçti. Sizler olmasaydınız ,Bolulular tarafından sevilmem kolay olmazdı. Bolu belediyesi olarak Bolu'ya ve bana verdiğiniz desteklerden dolayı hepinizden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“BU ŞEHRİ GELECEĞE UMUTLA TAŞIDIK”

Başkan Yılmaz Bolu için uzun yıllar birikte emek sarfettiği çalışma arkadaşlarına yaptığı konuşmada, Bolu'da olduğunun ve çalışma arkadaşlarının her daim yanında olduğunun altını çizerek; Arkadaşlar uzun bir dönemi birlikte yaşadık bu süreç de en yakın çalıştığımız insanları en çok kırdığım oldu onun için hepinizden helallik istiyorum. Bu şehri geleceğe umutla taşıdık. Bizden sonra da umutla taşımanızı istiyorum. Sizler düzgün çalıştığınız sürece herkesin size minnetle bakacağını unutmayın. Ben Bolu'dan ayrılmadım. Her zaman yanınızda olacağımı unutmayın. Çünkü bana bu kadar zaman eşlik ettiniz beraber çalışma imkanı, güç ve destek verdiniz. Sizler olmasaydınız biz hiçtik. Biz işçisiyle memuruyla, mühendisiyle, şefiyle ,müdürüyle ve başkan yardımcılarıyla beraber bir ekiptik. Ben sadece sizlerin görünen bir yüzüydüm.” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın konuşması dava arkadaşları tarafından ayakta alkışlandı. Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Belediye personellerine ‘Teşekkür Belgesi' verildi. Elif Erdoğan