Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Genel Sekreteri Necati Ersoy, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Genel Sekreteri Necati Ersoy ziyarette, Türkiye'deki inşaat sektörü ve sektördeki mesleki yeterliliğe sahip çalışanların önemi hakkında Başkan Yılmaz'a bilgi verdi. Ersoy, Bolu Belediyesi ile de inşaat işçilerinin eğitimi ve belgelendirilmesi ile ilgili ortak proje yürütmeye hazır olduklarını kaydederek, Türkiye'de belgeli işçi çalıştırma konusu artık yasal zorunluluk haline geldi. Biz İNTES olarak Mesleki Yeterlilik Merkezi (MYM) aracılığıyla sektörün ihtiyaçları doğrultusunda işçilerin niteliklerini ölçüyor, değerlendiriyor ve belgelendirilmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda Türkiye'nin Sakarya, Van ve Ağrı gibi farklı illerinde kamu kuruluşları ile çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle deprem bölgelerinde bu projeleri önemsiyoruz. Bolu Belediyesi ile de bu kapsamda ortak bir proje yürütmek istiyoruz” dedi.
Genel Sekreter'e Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler ile devam etmekte olan çalışmaları anlatan Aladdin Yılmaz da Türkiye'nin en büyük inşaat sanayicilerinin üye olduğu bir kuruluşla ortak işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, Bolu şu anda şantiye sahası gibi. Doğasıyla uyumlu bir şehir oluşturmak için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İnşaat sektöründe mesleki yeterlilik gerçekten hayati bir konu. Bolu'nun deprem kuşağında yer alması bu konuyu daha da önemli hale getiriyor. Bolu'da inşaat sektöründe çalışacak işçilerimizin ve ustalarımızın eğitimi ve yeterliliklerinin belgelendirilmesi hem Bolu'ya hem Türkiye'ye katma değer üretecektir. Her türlü desteğe hazırız” ifadeleirni kullandı.
İnşaat sanayicilerine çağrı
Öte yandan, ziyaret esnasında Başkan Yılmaz, İNTES Genel Sekreterine İNTES üyesi inşaat şirketlerini Bolu'ya yatırım için beklediklerini belirterek, Bolu turizm cenneti. Bu alanda yeni yatırımcılara ihtiyaç var. Bolu büyüyor, gelişiyor. Türkiye'nin dev inşaat şirketlerini sizin aracılığınızla Bolu'ya yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda her türlü işbirliğine açığız. Yeni oteller, iş merkezlerine ihtiyacımız var. Bu fırsatı kaçırmasınlar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Genel Sekreter Ersoy'a ziyaretlerinin anısına Bolu Belediyesi amblemini taşıyan bir tabak ve Bolu'ya ait çeşitli hediyeler takdim edildi.
Daha sonra Yılmaz, İNTES Genel Sekreteri Ersoy'a Kültür Park Yeraltı Katlı Otopark inşaatı ve Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi'ni gezdirdi.