Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından bu güne kadar yapılan yol çalışmalarında özveri ile davranan ve arazilerinden yola karşılıksız terkler yapan Bolu halkına teşekkürlerini sunarak bir müjde verdi.

Başkan Yılmaz konu ile ilgili açıklamasında; Bundan sonra; yol yapımı için kamuya terk edilen, bağışlanan yerlerle ilgili terk işlemlerinin tüm giderleri, belediyemize müracaat edilmesi halinde, bedelsiz olarak yani vatandaşımızın cebinden hiç para çıkmadan gerçekleştirilecek” dedi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu güne kadar Bolu Belediyesi tarafından yapılan yeni yol açımı, yol genişletmesi gibi konularda arazilerinden bedelsiz olarak yola terkler yapan Bolu halkına teşekkür etti. Başkan Yılmaz ayrıca çok sayıda gazetecinin katıldığı bir basın toplantısı düzenleyerek Bolu halkına bu konu ile alakalı bir de müjde verdi.

Başkan Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bugün sizlerin aracılığıyla Sevgili Bolu Halkına bir müjde vermek istiyorum. Bolu Belediye Meclisi'nin son toplantısında aldığı kararla, önemli bir mağduriyet giderildi. Bu kararla Bolu Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz her projede, yaptığımız her yatırımda, bizlere destek olan halkımızın bir talebini daha yerine getirme fırsatını elde ettik. ‘Halka Hizmet Hakka Hizmet' anlayışı ile sürdürdüğümüz hizmet yarışında, her projemizde bize inanan, yanımızda olan Bolu halkının bir mağduriyetini daha gidermenin mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bolumuzu sahip olduğu tabiat güzellikleri ile uyumlu bir dünya şehri yapmak için 12 yıldır gece gündüz demeden çalıştık, çalışıyoruz. Halkımız da bu yolda bizi, yaptığı fedakârlıklarla her zaman destekledi. Bolu halkı, Türkiye'nin hatta dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir duyarlılıkla, özel mülke giren arazilerini Belediyemize gönül rızası ile verdi. Biz de yollarımızı Bolu halkının özverisi ile kamulaştırmaya gerek kalmadan yaptık ve vatandaşımızın hizmetine açtık. Böylece tek kuruş vermeden kamulaştırma yapan şehir olarak, projelerimiz hızlıca daha az maliyetle gerçekleştirebildik. Bu konuda Belediyemizin önünü açan, bize destek veren tüm vatandaşlarımıza minnettarız. Ancak halkımıza hizmet götürmenin heyecanı ile bir noktayı ne yazık ki atladık. Fedakârlık eden vatandaşlarımız, arazilerinden kamuya terk ettikleri bölümlerin, tapuda terk işlemleri yapılmadığı için vergisini ödemek zorunda kaldı. Fiilen arazinin kamuya bağışladığı bölümü, hukuken kendi üzerinde gözüktüğü için tüm tapu m2'si üzerinden vergisini ödüyor. Örneğin 800 m2 arsaya sahip olan bir vatandaşımız 100 m2'sini kamunun kullanımına verdi, ama her yıl vergisini 800 m2 olarak ödüyor. Bundan sonra bu durum değişecek”

“Arazinin kullanılan bölümünün vergisi ödenecek”

“Şimdi vatandaşlarımızın fedakârlığı karşısında minnettarlığımızı gösterme zamanı. Bu kapsamda yola terk işlemlerinin tamamının Bolu Belediyesi tarafından üstleneceğini bir süre önce açıklamıştık. Belediye Meclisi Kararı ile arazisini yola terk eden vatandaşlarımız, arazisinin sadece kullandığı kadarının vergisini ödeyecek. Yani yola ne kadar yol bağışlamışsa tapu metrekaresinden (m2) onu düşeceğiz, sadece kalan kısmının vergisini ödeyecek. Bundan sonra; yol yapımı için kamuya terk edilen, bağışlanan yerlerle ilgili terk işlemlerinin tüm giderleri, belediyemize müracaat edilmesi halinde, bedelsiz olarak yani vatandaşımızın cebinden hiç para çıkmadan gerçekleştirilecek, belediyemiz tarafından ödenecek. Bu sayede 1985 İmar planları da resmi olarak işlenmiş olacak. Vatandaşlarımız, her zaman örnek bir davranış sergileyerek, Bolumuzun yeniden imarı ve modern kentleşmesi için özverili davrandı. Bize karşı her zaman cömert davranan, hoşgörülü olan ve malını esirgemeyen Bolu halkına buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bize başından beri inanan, yollarımızın projesine uygun olarak gerçekleşmesine kolaylık ve katkı sağlayan halkımıza sizlerin aracılığıyla saygılarımı sunuyorum ve Belediye Meclisimizin bu kararının hayırlı olmasını diliyorum”

Başkan Yılmaz açıklamalarının ardından başta Bolu halkı olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Aleminin Mübarek Mevlid Kandili'ni kutladı. Haber Merkezi