Yeni sanayi sitesindeki 600 dükkan için Belediyenin kasasından 20 milyon çıkacağını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı olarak bunu ödemeye ben kararlıyım. Bunu Bolu halkı için yapıyorum” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yine Bolu halkı ve esnafını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Abant Yolu ve Yaylalarla ilgili Bolu kamuoyunu yakından ilgilendiren konulara değindi. İşte Yılmaz'ın yaptığı açıklamalar ana başlıklar halinde şöyle:

“BESOB'UN KENDİ İÇERİSİNDEKİ PROBLEM BİZİ HİÇ İLGİLENDİRMEZ”

Yeni Sanayi Sitesiyle ilgili çalışmanın devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, Bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı. Sanayi Sitesi projemizi siyasi baskıyla TOKİ'ye kabul ettirmiştik. Birileri BESOB'un başından geçenler nedeniyle her zaman ki gibi yaptığımız işi sabote etmek için müthiş bir gayrete girerek yanlarına basını da alarak karşı gelmişlerdi. Bu proje dünyada tek bir projedir. Bir sanayi taşınması değildir bu. Sanayi esnafı da bu bir sanayi taşınması olarak görmektedir. Bu şehrin içinde rahatsız eden tüm birimlerin şehir dışına çıkarılması projesidir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile bu sağlanamamıştır. Eğer bu sağlanırsa bunu yapan tek il Bolu olacaktır ve dünyaya öncülük etmiş olacaktır. Dolasıyla böyle bir proje çalışmasıdır. Biz bu projeyle şehir içinde rahatsızlık verebilecek hiçbir işletme kalmayacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunun alt yapısı da 20 yıl öncesine dayanır. Bugün yapılmış bir proje değildir. Dolayısıyla böyle bir çalışma yürütürken, Bolu'yu sevdiğini iddia eden kimseler tarafından engellenmeye çalışılmıştır. Maalesef BESOB'ta bir olay olmuş, bunu bahane ederek Yeni Sanayi sürecini sıkıntıya sokmuşlardır. İşin acı tarafı, Bolu Belediyesi oradaki yaklaşık 600 dükkan için cebinden 20 Milyon ödeyecektir. Yani o insanların cebinden daha az para çıksın diye alt yapı olarak 20 Milyon kadar para ödeyecektir. Bolu Belediye Başkanı olarak bunu ödemeye ben kararlıyım. Bunu Bolu halkı için yapıyorum. Şehir içinde rahatsızlık veren işletmeleri çıkarmak için bunu yapıyoruz. Yani orada 600 dükkan için bu kadar para ödeyeceğiz. Bu kadar özveride bulunan bir belediye başkanı için oranın esnafı üzerinden geçiniyormuş gibi algılamak ve algılatmak, en basit şekliyle Bolu'ya ve Bolu insanına ihanettir. BESOB'un kendi içerisindeki problem bizi iç ilgilendirmez. Ama vatandaşın 1 lirasını bile heba ettirmeyiz. Ciğerini sökerek alırız. Ama bunu bahane ederek Bolu'nun gelecek projesini engellemek Bolu'ya ihanettir. Çok açık söylüyorum. Bu konuyla ilgili projenin irdelemesini yaptı bazı arkadaşlar. Sonra bunun geleceğe taşımak CHP'ye yazdık çizdik hiçbir şey gelmedi. Kimseden bize bir fikir gelmedi. Siz ne yapıyorsunuz? Bu projeyi Bolu Valiliği, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ve BESOB ile başladık. Niye BESOB ile başladık. Çünkü sanayi esnafının yarısı BESOB üyesi. BTSO ile başladık ticaret odası kim? O üyelerinin yarısının üye olduğu yer. Biz BESOB'u istemiyoruz diyorlar. O zaman niye seçtiniz? BESOB yönetimini beğenmiyorlarsa değiştirirsin ama ben BESOB'u neden çıkarayım? Senin yapman gereken şeyi ben, benim yapmam gereken şeyleri de sana yaptırmam. Valilikle biz sadece garantörüz. Sanayi esnafının seçtiği kişi ile benim görüşmem en doğal hakkımdır. Demokratik ülkelerde bu böyledir. Kimse fırıldaklık yapmasın.”

“BİZ BOLU BELEDİYE OLARAK BU ZAMANA KADAR YAPTIĞIMIZ BİRÇOK ŞEYDE ŞUAN Kİ VALİMİZ AHMET ZAHTEROĞULLARI'NIN DA EMEĞİ VARDIR”

“15 günde bir Perşembe akşamları Bolu'nun problemlerini görüşmek için toplanıyoruz. Valilikle beraber Bolu'nun problemlerini tartışıyoruz. Aslında bu istişare toplantıları benim istişare dönemimde başladı. O dönemde çevre düzeni planını da yaptık. Bu gurupta valilikten de bir kişi rica etmiştim. Allah razı olsun o dönemin valisi Vali Yardımcısı olarak Ahmet Zahteroğulları'nı görevlendirmişti. Biz Bolu Belediye olarak bu zamana kadar yaptığımız birçok şeyde şuan ki valimiz Ahmet Zahteroğulları'nın da emeği vardır! Akil gurup işte o guruptu. Yine aynı kişilerle birlikte Ticaret ve Sanayi odasında Perşembe akşamları toplanarak Bolu'nun sorunları ile ilgili toplanıyoruz”

“KUZEY BÖLGESİNDEKİ YAYLALARI ALABİLİRİZ”

“Vali Bey ve akil gurup ile yaptığımız istişareler doğrultusunda inşallah Bolu'nun Kuzey tarafındaki olan yaylaları belki belediye hudutlarına mücavir alan olarak alacağız. Bunları niçin yapıyoruz. Bolu'yu geleceğe taşımak için. Yayla probleminin dert olmaktan kurtarmak için yapıyoruz. Yaylaları problemden avantaja çevirebilir miyiz diye hesaplıyoruz. Acaba yayla turizmi ile ilgili alt yapı oluşturabilir miyiz diye düşünüyoruz”

“ABANT YOLUNU ALDIK”

Biz şuanda Abant'ta kadar olan bölgeyi mücavir alan olarak aldık. Şuanda Abant'ta kadar olan yerde imar çalışması yaptık. Belediye Meclisimizde de bu çalışmayı oylamaya sunacağız. Bu çalışmada amacımız, Abant yolu üzerindeki yerleri ruhsatlı veya makul hale getirerek onlara yardımcı olmak. Bir diğer husus da 50 yıl sonra Abant Yolu turizm açısında öyle bir noktaya gelmeli ki gelenler bu işi yapanlardan Allah razı olsun demelidir. Bunu sağlayabilir miyiz? Bunun peşindeyiz.