Geçtiğimiz günlerde Köroğlu Festivali ile ilgili olarak Türkmenistan'da temaslarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin İka ve Köroğlu Festivali Genel Koordinatörü Mehmet Çetin, Türkiye Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu'nu ziyaret etti. Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Türkmenistan'da bulunan parklarda incelemelerde bulundu.

Köroğlu Festivali ile ilgili bir takım temaslarda bulunmak ve bir Türkmen kentini Bolu ile kardeş şehir yapmak için Türkmenistan'a giden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin İka ve Köroğlu Festivali Genel Koordinatörü Mehmet Çetin, Türkiye Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu'nu da ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Şevki Mütevellioğlu, Köroğlu Festivali sayesinde ata topraklarımızdaki kardeşlerimizle birlik ve beraberliği sağlamak adına çok büyük bir adım atılmıştır ve buna vesile olan başta Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz olmak üzere bütün herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Ziyarette Köroğlu Festivali'nin yanı sıra Nevruz ve Bolu'da yapılacak olan Köroğlu Parkı ile ilgili de karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Nevruzun Türk Dünyası'nın bayramı olduğu belirten ve dünyadaki tek Nevruz Tepesi'nin Bolu Seben'de olduğu söyleyen Başkan Yılmaz, Köroğlu'nun yanı sıra Nevruz da bizim ortak bir değerimiz ve Nevruz sayesinde de birlikteliklerimiz artacak. Sayın Büyükelçimiz bu konularda bizlere sonuna kadar destek olacağı sözünü verdi bu sebeple kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Dünyası ile ortaklaşa yapılacak olan Köroğlu Parkı ile ilgili de girişimlerde bulunan Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet ziyaretin ardından Türkmenistan'da bulunan parklarda incelemelerde bulundu.