Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Sevgili gençler! Topluma ve kendinize güvenmeli, Atatürk'ün sizlere emanet ettiği Cumhuriyet'in geleceğe güçlü biçimde taşınması için, sorumluluklarınızın bilinciyle hareket etmelisiniz" dedi.

Yayınladığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı mesajında; ulusların tarihlerinde her geçen yıl önemini daha iyi kavradıkları, birlik ve dayanışma içinde kutladıkları özel günler olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şu ifadelere yer verdi; 19 Mayıs'ta, Türk ulusu için, sonsuzluğa uzanan süreçte önemli bir dönüm noktası olmanın çok ötesinde anlamlar taşımaktadır. Tarihini iyi bilen, geçmişine sahip çıkan, yeni kuşakları da aynı bilinçle yetiştiren ulusların, geleceğe güçlü biçimde hazırlanabilecekleri ve ereklerine ulaşabilecekleri yadsınamaz. Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararını kurtaracağına” inanan Yüce Atatürk, Samsun'a çıkışıyla tüm ülkeyi aydınlatan bir hareketi başlatmıştır.

Atatürk'ün ulusal birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek amacıyla çıktığı Anadolu yolculuğu, sönmek üzere olan umutları canlandırmış, insanımızın ülkenin yazgısını değiştirmek için aynı ülküler etrafında kenetlenmesini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı, hazırlık çalışmalarından Büyük Zafere kadar her yönüyle çok iyi tasarlanmış, umutların ve özlemlerin çığ gibi büyüyerek coşkuya ve zafere dönüştüğü kahramanlık destanımızdır. Türk ulusu böylelikle, ülkesini parçalamak isteyenlere karşı savaş vereceğini, acizliğe, güçsüzlüğe kapılmak yerine; onurunu, birliğini ve bölünmez bütünlüğünü kararlılıkla koruyacağını tüm dünyaya duyurmuştur.

Sevgili gençler! Topluma ve kendinize güvenmeli, Atatürk'ün sizlere emanet ettiği Cumhuriyet'in geleceğe güçlü biçimde taşınması için, sorumluluklarınızın bilinciyle hareket etmelisiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini koruyarak, evrensel değerlerle bütünleşmesi ve çağdaş uygarlığın güçlü ortağı durumuna gelmesi, katkılarınızla başarılacaktır. Varlığınızın, varlığımızla, geleceğimizle özdeş olduğunu belirtmek istiyorum.

Bizler, sizlere güveniyor ve sizlerle övünüyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınları sizlerle sonsuza değin sürecektir. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza ve gençlerimize esenlikler diliyorum.” Haber Merkezi