Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sümer Mahallesi Sosyal Tesislerinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Sümer Mahallesi'nde yapılan toplantıda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve daire müdürleri vatandaştan gelen istek ve şikâyetleri dinledi.

Mahalle sakinlerinden gelen talepleri dinleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sümer Mahallesi'nde doğalgazın ve alt yapı çalışmalarının bittiği sokaklarda düzenlenme yapılması konusunda daire müdürlerine talimat verdi. Baz istasyonları ilgili gelen şikayetler üzerine açıklama yapan Başkan Yılmaz, Şu anda Belediye olarak Bolu'da baz istasyonlarının tespiti ile ilgili çalışma yapıyoruz. Tahmini 145 adet baz istasyonu olduğunu ve bu sayının 45 düşürüldüğünde Bolu'da telefon görüşmelerinde bir sıkıntı olmayacağı ortaya çıkıyor. Baz istasyonlarının kurulması gereken yerleri tespit ederek bir yerde toplarsak sıkıntıları çözeceğimize inanıyoruz. Şu anda baz istasyonlarının zararlı olduğuna dair bir karar yok. Mahkemeye verdiğiniz zaman bir üst mahkeme zararlı olmadığını gerekçiyse kararı bozuyor ve netice alamıyorsunuz. Arkadaşlarımız bu konu üzerinde çalışıyor inşallah önümüzdeki süreçte çözüme kavuşacaktır” dedi.

“TAZİYE EVLERİ KONUSUNDA ÖNCÜLÜK BEKLİYORUZ”

Başkan Yılmaz çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi. Belediye tarafından yapılan sosyal tesisleri aynı zamanda taziye evleri olarak da kullanılması ve bu çalışmanın da bir an önce başlaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, Mahallelerimizde taziye evi oluşturmamız çok önemli. Çünkü cenazesi olan bir vatandaşımız bir taraftan acısını yaşarken bir taraftan da uzaktan yakında evine taziye için gelen misafirlerle ilgilenmeye çalışıyor. Biz de Bolu Belediyesi olarak yaptığımız sosyal tesisleri taziye evi olarak kullanalım. Belediye olarak cenazesi olan vatandaşımızın yemeğini yapalım. Çayını hazırlayalım gelen misafiri ile ilgilenelim. Kaç gün olacağı önemli değil. Bu sistemi hemen kurabiliriz fakat bir mahallemizin buna öncülük yapması çok önemli” dedi. Vatandaşlardan gelen soruları tek tek cevaplandıran Başkan Yılmaz, toplantıya yoğun bir katılım gösterdikleri için mahalle sakinlerine de teşekkür etti. Haber Merkezi