Geçtiğimiz yıl düzenlenen bir organizasyonda Roman vatandaşlarla bir araya gelen ve konut sözü veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sözünü tuttu. Bolu Belediye Başkanlığının hazırladığı, TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının iştirak ettiği proje kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan törenle 72 aile ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Konut sahibi olanların mutluluğu görmeye değerdi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise kurada adı çıkmayan ailelere bir söz daha vererek; seneye bu zamanlar onlarında konut sahibi yapacağının umudunu vaat ettiğini dile getirdi.
72 adet sosyal konut sahiplerini buldu. Bu konutlara 15 engelli olmak üzere 169 başvuruda bulunuldu. İlk olarak 8 engelli başvurusunun kura çekimi yapıldı ve konutları belirlendi. Daha sonra kalan başvuruların kuraları çekildi. 72 asil talihlinin belirlenmesinin ardından ise 36 yedek kurası belirlendi. Noter huzurunda yapılan çekilişte konut sahibi olan vatandaşların mutluluğu görülmeye değerdi.
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) desteğini alarak 72 konut inşa eden Bolu Belediyesi, ihtiyaç sahiplerini güldürdü. Konutların dağıtımı için Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda tören düzenlendi. Törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürü Necdet Baytok, TOKİ idarecileri ve hak sahibi adayı vatandaşlar katıldı.
“HEM TOKİ, HEM AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI BU İŞTE ARACI KURUMLARDIR”
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan kura çekimi öncesi konuşmalar yapıldı. İlk olarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Huriye Seven bir konuşma yaptı. Seven yaptığı konuşmada , Bugün burada Bolu merkezde yapılan 72 adet sosyal konutun hak sahipliği belirleme kurası ve daire eşleştirme kurası için bir arada bulunuyoruz. Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalarımız kapsamında, sosyal konut projesi uygulamamızı 2009 yılından itibaren Türkiye genelinde yapmaktayız. Bu projede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile işbirliği içerisinde yürütmüş olduğumuz bir proje. Bu kapsamda Bolu Merkezde de 72 adet konutumuz yapıldı. Konutlarımız sizlerin de bildiği gibi 2+1 büyüklüğünde ve bu konutları gerçek mali değerleri daha yüksek olmasına rağmen sizin sadece ödeyeceğiniz tutar aylık 130 TL taksitlerle 35 bin 100 liraya tekabül edecek. 270 ay vade ile bu konutların hak sahipliğini, mülkiyetini almanız mümkün olacak. Konutlara oturmaya başladıktan 6 ay sonra ilk taksitini ödüyorsunuz. 6 aylık süreç içerisinde size yeni taşındığınız bir evdeki ihtiyaçlarınızı giderirken bir soluk alma fırsatı da tanımış oluyoruz bu şekilde. Aslında bahsettiğim gibi bu konutların gerçek maliyeti fazla olmasın rağmen arada ki fark Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik fonu kaynakları kullanılarak sübvanse edilmekte. Herhangi bir konut fiyat artışı da yok tabii ki” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise projenin Bolu'da yaşayan 72 roman ailenin ev sahibi olması için hazırlandığını belirtti. Ancak prosedür ve bürokrasi nedeniyle ilk etapta bunu gerçekleştiremediklerini açıkladı. Yılmaz, bu kura çekiminde, roman vatandaşlarla engelli ve ihtiyaç sahibi 72 ailenin ev sahibi edileceğini, önümüzdeki günlerde ise sadece roman vatandaşlar için özel bir konut projesi yapacaklarını kaydetti. Yılmaz, Tabi öncelikle hayat hikayesini ortaya koymak lazım. Daire başkanımızın konuşmasında sanki Bolu'da sıkıntı olan aileler var ve bu ailelere TOKİ ile bir araya gelerek konut yapmışlar gibi anlatıldı. Aslında konu böyle değil. Biz Bolu Belediyesi olarak Roman vatandaşlarımızın bir