Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bugün Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, çok sayıda vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan terör saldırısına yönelik açıklama yaptı.

Yılmaz açıklamasında, Bu insanlık dışı terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Bir süredir ülkemizde tırmandırılmaya çalışılan terör olayları, hepimizin yüreğini sızlatıyor. Hepimizi derin bir acıya sevk ediyor. Ancak, gün, teröre karşı yekvücut durma, sağduyumuzu koruma günüdür. Devletimiz, tüm birimleriyle bu olayı aydınlatacak, hain saldırının faillerini en kısa zamanda belirleyerek ve adalete teslim edecektir ” dedi.

Son dönemlerde ülkemizde meydana gelen diğer terör saldırıları gibi Ankara Tren Garı'nda gerçekleştirilen saldırının da, bu ülkenin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hedef aldığını belirten Yılmaz, Bu hain saldırı, ülkemizde huzuru, istikrarı, barışı ve demokrasiyi yerleştirme gayretlerini hazmedemeyen bir takım odakların, Aziz milletimizi üzüntüye boğarak, insanlarımızı korkutma ve yıldırma yolundaki beyhude niyetlerinin yeni bir örneği olmuştur” şeklinde değerlendirme yaptı.

Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: Öncelikle, hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun, Allah bize millet olarak bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ülkemizde meydan gelen diğer terör saldırıları gibi Ankara Tren Garı'nda gerçekleştirilen saldırıda birliğimizi, berberliğimizi, kardeşliğimizi hedef almaktadır. Bu hain saldırı, ülkemizde huzuru, istikrarı, barışı ve demokrasiyi yerleştirme gayretlerini hazmedemeyen bir takım odakların, Aziz milletimizi üzüntüye boğarak, insanlarımızı korkutma ve yıldırma yolundaki beyhude niyetlerinin yeni bir örneği olmuştur”

“Bu insanlık dışı terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Bir süredir ülkemizde tırmandırılmaya çalışılan terör olayları, elbette hepimizin yüreğini sızlatıyor. Hepimizi derin bir acıya sevk ediyor. Ancak, gün, teröre karşı yekvücut durma, sağduyumuzu koruma günüdür. Devletimiz, tüm birimleriyle bu olayı aydınlatacak, hain saldırının faillerini en kısa zamanda belirleyerek ve adalete teslim edecektir. Terör saldırıları asla birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, tam tersine, milletimizin, ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan bu kirli oyunlara karşı birbirine kenetlenerek, dimdik ayakta durmasına neden olacaktır”

“Devletimizin terör odaklarıyla cansiperane mücadele ettiği, çok sayıda asker ve güvenlik kuvveti mensubumuzun şehit olarak ocaklara ateş düşürdüğü, yine çok sayıda insanımızın yaralanarak ana babaların yüreklerini dağladığı bugünlerde, ülkemiz ve Aziz milletimiz üzerinde oynanan bu tuzak kurma girişimlerine karşı metanetimizi korumalıyız. Ancak bu şekilde Türkiye'mizin ve insanlarımızın huzurunu ve sükûnunu bozma gayretlerinin beyhude olduğunu tüm şer odaklarına gösterebiliriz. Bu toprakların üzerinde binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanlarımız, bir takım insanlıktan ve vicdandan nasibini almamış odakların kirli ve karanlık emellerine ulaşmalarına asla geçit vermeyecektir. Ülkemiz hakkında gizli hesapları olanların tuzağına düşmemeli, terörü lanetlemeli, ancak Aziz milletimize yakışan sağduyulu, aklıselim ve vakar duruşumuzu da korumalıyız”

"Türkiye üzerinde hain emelleri bulunan her kesim bilmelidir ki Aziz milletimiz her seferinde olduğu gibi yine yaralarını birlikte saracak; el ele, kol kola verecek, kan ve şiddete susamışlara, provokatörlere, tahrikçilere, husumet ve fitne tezgahçılarına asla fırsat tanımayacaktır. Unutmamalıyız ki Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir ülke, Türk milleti de çok dirayetli bir millettir. Biz geçmişte de pek çok kez çok büyük mücadelelerin içinden geçtik, bugünlerde de aynı mücadeleleri veriyoruz. Her zaman sıkıntıların üstesinden geldik, bugün de bunları aşacak kuvvete ve azme sahibiz. Memleketimizde barış, huzur, istikrar ve güven ortamını kalıcı olarak tesis etme yolundaki çabalarımızın başarıya ulaşacağına ve nihayetinde demokrasinin kazanacağına olan inancımız tamdır. Milletimizin başı sağ olsun” Haber Merkezi