İlimizde faaliyet gösteren yerel gazete ve haber sitelerinde köşe yazısı yazan spor yazarları ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, köşe yazarlarına Bolu Belediyesi Olimpiyat Spor Kompleksi Projesi ile ilgili bilgiler verdikten sonra sunum üzerinde de projenin detaylarını anlattı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından Karaçayır bölgesinde planlanan ve etap etap çalışmalarına başlanan Olimpiyat Spor Kompleksi Projesi'ni Bolu'da faaliyet gösteren yerel gazeteler ve haber sitelerinde köşe yazan spor yazarlarına anlattı. Bolu Belediyespor Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi kafeteryasında gerçekleştirilen sabah kahvaltılı bir toplantıda spor yazarları ile bir araya gelen Yılmaz, öncelikle ‘Bolu'nun turizm, spor ve üniversite kenti olacak' sözünün spor kısmı ile ilgili yapılan tüm çalışmaları anlattı. Özellikle Bolu Belediyesi tarafından planlanan Karaçayır Olimpiyat Spor Kompleksi Projesi hakkında spor yazarlarına detaylı bilgiler veren Yılmaz şöyle konuştu:

“Bolu dünyada ilk ve tek olacak”

“Dünyada ilk defa böyle bir alanı biz planladık. Bolu spor kenti olacak diyorsak bunu öylesine söylemiyoruz. Bunun bir alt yapısı var. Bu proje için Karaçayır'da 2 bin 200 dönümlük bir alan planlanmış durumda. Amacımız ise spor denince bir olimpiyattaki akla gelen tüm branşların kamp merkezinin Bolu olması. Bunun için yaptığımız tüm çalışmaları bu bölgede topladık. Belediye olarak bizim yaptığımız çalışmalar ve hükümetimizin yaptığı çalışmaların tamamı bu bölgede yer alacak. Mesela yeni spor salonu başladı ve bitti. Hemen yanında tam olimpik bir yüzme havuzu ihalesi de bitti ve çalışmalarına başlanacak. İnşallah bu çalışmalar tamamlandığında Bolu dünyada tüm olimpiyat sporlarının tek bir alanda yapılabileceği ilk ve tek il olacak. Bundan sonra spor denilince Bolu akla gelecek”

Konuşmaların ardından görsel bir sunum üzerinden projenin tüm detaylarını spor yazarları ile paylaşan Başkan Yılmaz, yazarlardan gelen soruları da yanıtladı. Toplantının sonunda Başkan Yılmaz ve toplantıya katılan spor yazarları hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek böyle toplantıların sık sık yapılmasını diledi. Haber Merkezi